Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 08:30

Νέα δικαιολογία για Βέργα και Μαντίνεια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέα δικαιολογία για Βέργα και Μαντίνεια

Μια ακόμη δικαιολογία βρέθηκε για την καθυστέρηση των πολεοδομικών σχεδίων Βέργας και Μικρής Μαντίνειας που εκκρεμούν εδώ και δύο δεκαετίες. Αυτή τη φορά ανακοινώθηκε ότι η υπόθεση έχει σκαλώσει γιατί στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο τμήμα που ελέγχει τις… μελέτες. Και ο δήμος προσφέρθηκε να στείλει δικούς του υπαλλήλους για τον έλεγχο.

Αυτά προκύπτουν από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Σωκράτη Αλεξιάδη.

«Θα έχουμε εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες» δήλωσε σιβυλλικά ο Π. Νίκας. Δήλωση, ωστόσο, η οποία, ως προς το συγκεκριμένο θέμα, έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές εδώ και 19 χρόνια -και όχι μόνο από τον σημερινό δήμαρχο.

 Προσφιλές θέμα κάθε φορά που πλησιάζουν οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση, αναθερμαίνεται και στη συνέχεια εξαφανίζεται από το προσκήνιο. Ανθρωποι που είχαν επενδύσει χρήματα και όνειρα για σπίτι σε αυτή την περιοχή έχασαν την ευκαιρία να οικοδομήσουν και ποτέ δεν έμαθαν τα πραγματικά αίτια των διαρκών αναβολών υλοποίησης υποσχέσεων. Και η ασάφεια των δηλώσεων του κ. Νίκα δεν επιτρέπει ασφαλείς εκτιμήσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει και κατά πόσο αυτό μπορεί να ξεπεραστεί ή θα αρχίσει πάλι ένας νέος κύκλος υποσχέσεων. Σε μια περίοδο που η οικοδομή έχει βουλιάξει, η άμεση λύση στο θέμα των πολεοδομικών μελετών αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για να δοθούν μικρές ανάσες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER