Παρασκευή, 24 Μαϊος 2013 09:55

Μέγαρο Χορού: Δύσκολη η λειτουργία του

Γράφτηκε από τον

 

«Για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας είναι ενήμεροι, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

 

Οπως διευκρίνισε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, υπάρχει αντικειμενική δυσκολία στο να εξευρεθεί ο τρόπος που θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη υποδομή, δεδομένου ότι πλέον η πολιτεία προβαίνει στην κατάργηση των υφιστάμενων νομικών προσώπων των δήμων.

«Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό, ο οποίος θα αναλάβει τη λειτουργία, συνδυάζοντας ωστόσο το πολιτιστικό με το οικονομικό» είπε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να ακολουθηθεί το μοντέλο που επιδιώκει να εφαρμόσει ο Δήμος Πειραιά για το πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο -που επίσης είναι κοστοβόρα η λειτουργία του.

Εξηγώντας, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι η κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού θα πρέπει να αξιοποιηθεί και ως συνεδριακό κέντρο, δεδομένου ότι έχει δυναμικότητα 800 θέσεων.

Ο Π. Νίκας επανέλαβε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει στο Μέγαρο μία από τις εκδηλώσεις του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, υπό την προϋπόθεση -όπως είπε- ότι θα συνδράμουν στη λειτουργία των συστημάτων τεχνικοί από το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.