Σάββατο, 25 Μαϊος 2013 07:40

Πάνω από 100 κτήρια χωρίς σύνδεση με την αποχέτευση στην περιοχή της Βέργας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Πάνω από 100 κτήρια χωρίς σύνδεση με την αποχέτευση στην περιοχή της Βέργας

Σχεδόν το σύνολο των κτηρίων στη Μικρή Μαντίνεια είναι πλέον συνδεδεμένα με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού, ενώ στη Βέργα, από τα 122 κτήρια που μέχρι και πέρυσι τον Σεπτέμβριο παρέμεναν χωρίς σύνδεση, ελάχιστα έχουν συνδεθεί μέχρι τώρα με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. 

 

Αυτά έγιναν γνωστά στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση -στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία- που έθεσε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ανδρέα Καραγιάννη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας και την οποία συμπλήρωσαν οι σύμβουλοι του ίδιου συνδυασμού Γιάννης Χριστόπουλος και Κώστας Ανδρεάκος.

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης δήλωσε, ειδικότερα, ότι πλέον ελάχιστα κτήρια απομένουν να συνδεθούν στη Μικρή Μαντίνεια, ενώ στη Βέργα υπολείπεται ακόμα σημαντικός αριθμός.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΚ -που επικαλέστηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος, επικαλούμενος έγγραφο του τέως προέδρου της Σαράντου Μαρινάκη-, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, στη Μικρή Μαντίνεια, ήταν συνδεδεμένα με τον Βιολογικό Καθαρισμό 286 ακίνητα και υπολείπονταν 41 ακόμα.

Το ίδιο έγγραφο, για την περιοχή της Βέργας, ανέφερε ότι είχαν συνδεθεί 385 ακίνητα μέχρι και πέρυσι το Σεπτέμβριο, ενώ υπολείπονταν ακόμα 122.

Ο νυν πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ανδρέας Καραγιάννης δήλωσε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι όσον αφορά στις πιο πάνω περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, στη Μικρή Μαντίνεια έχει συνδεθεί με την αποχέτευση ακαθάρτων το μεγαλύτερο ποσοστό τα 41 υπολειπόμενα ακίνητα, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο και με την περιοχή της Βέργας. Πάντως, ο Ανδρ. Καραγιάννης επισήμανε παράλληλα ότι στο μέτωπο του Μεσσηνιακού Κόλπου λειτουργεί μόνο ένας βιολογικός καθαρισμός -της Καλαμάτας- με συνέπεια, όταν επικρατούν νότιοι άνεμοι, ενδεχόμενη ρύπανση από άλλες περιοχές, νότια, αλλά και δυτικά του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, να μεταφέρεται στις παραλίες του.

 

 

Σχόλια  

0 # Πέτρα 25-05-2013 07:52
κ. Καραγιάννη, αφού ξέρεις ποιοί είναι δώσε τα ονόματα στην δημοσιότητα να γνωρίζει ο κόσμος ποιοί δυναμιτίζουν το μέλλον της πόλης. Επι πλέον, εάν δεν προχωρήσεις σε αγωγές κλπ είσαι τουλάχιστον ηθικός αυτουργός και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σου επίορκοι εάν καλύπτουν τα γαλάζια και πράσινα παιδιά που γεμίζουν τις παραλίες μας με τα σκατά τους.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER