Τρίτη, 28 Μαϊος 2013 11:09

Σύνδεση της Γερμανού με την Αριστομένους

Γράφτηκε από τον

 

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες στην 23ης Μαρτίου για τη σύνδεση -με κυβόλιθους, των δύο πεζοδρόμων, της Γερμανού με την Αριστομένους.

 

 

Η ενοποίηση των δύο πεζοδρόμων, όπως έχει γνωστοποιήσει και παλιότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός άξονα για πεζούς μέσα στο κέντρο της πόλης -ο οποίος μάλιστα θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με τα οχήματα που θα κινούνται στην 23ης Μαρτίου. Από τον δήμο έγινε γνωστό πως το έργο θα εκτελεστεί χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία -ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση σε έναν μήνα.

 

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, στην πρώτη από τις οποίες θα κατασκευαστεί το κεντρικό τμήμα της διασταύρωσης και στη δεύτερη τα πλευρικά. Και στη διάρκεια των δύο φάσεων, συνεχίζει η ανακοίνωση, «απαιτείται η απαγόρευση στάθμευσης, από τον κυκλικό κόμβο της πλατείας 23ης Μαρτίου έως την οδό Νέδοντος και στις δύο πλευρές και η εκτροπή της κυκλοφορίας με την υλοποίηση της κατάλληλης σήμανσης για εργοτάξιο στο μέσον της οδού».