Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 19:10

Σύσκεψη στην Πύλο για καταπολέμηση κουνουπιών

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη στην Πύλο για καταπολέμηση κουνουπιών

Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών στην ευαίσθητη περιοχή της Γιάλοβας καταγράφηκαν χθες σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πύλου.

Στη συνάντηση, που οργανώθηκε από το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας  Παναγιώτης Αλευράς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Βασίλης  Διαμαντόπουλος, η επόπτρια Δημόσιας Υγείας Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα, στελέχη της Αναπτυξιακής, ο εκπρόσωπος της εταιρείας "Απολυμαντική ΑΕΤΕ" Νίκος Παπαδάτος και επαγγελματίες της περιοχής. Αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα και οι τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες αστοχίες του παρελθόντος και να υπάρχει πετυχημένο αποτέλεσμα. 

Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την αγωνία τους για την ομαλή έκβαση του έργου, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η καταπολέμηση των κουνουπιών για την επαγγελματική τους επιβίωση. 

Σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση του Δήμου: Ο κ. Αλευράς τόνισε τη μεγάλη σημασία του έργου για τη δημόσια υγεία και για το τουριστικό προϊόν της περιοχής και διαβεβαίωσε πως θα τηρηθούν οι όροι της σύμβασης. Ο κ. Πουλάς μίλησε για τον έλεγχο που πρέπει να γίνεται σε κάθε στάδιο του έργου, τη μεγάλη σημασία της επιστημονικής παρακολούθησης και τον έλεγχο της εταιρείας. Ο κ. Καφαντάρης έθεσε όρους στην εταιρεία υλοποίησης του έργου, επισημαίνοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον, καθώς το συγκεκριμένο θέμα ταλανίζει την περιοχή. Προκειμένου η έκβαση του έργου να είναι επιτυχής, ο δήμαρχος επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη διάθεση του δήμου να συμβάλει με κάθε πρόσφορο μέσο. Ο κ. Παπαδάτος δεσμεύτηκε ότι θα αποφευχθούν τα προβλήματα του παρελθόντος, αποδεχόμενος τους όρους που τέθηκαν από την Περιφέρεια, το Δήμο και τους επαγγελματίες. Εκπρόσωπος της Costa Navarino που συμμετείχε στη σύσκεψη, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Δήμο για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες τους, ενώ δεσμεύτηκε για την ενεργή υποστήριξη της επιχείρησης στη διαδικασία της καταπολέμησης.

 

Το έργο θα έχει τριετή διάρκεια - μέχρι και το 2015. Οπως αναφέρθηκε, η αντιμετώπιση θα γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα υπάρχει συντονισμένη και καθημερινή παρακολούθηση του έργου από όλους τους εμπλεκόμενους.


NEWSLETTER