Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 11:13

Περιμένει την "ηγεσία της κρουαζιέρας" ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Περιμένει την "ηγεσία της κρουαζιέρας" ο Νίκας

 Την «ηγεσία της διεθνούς κρουαζιέρας» αναμένει για συνομιλίες το καλοκαίρι στην Καλαμάτα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, όπως ο ίδιος δήλωσε χθες.

Χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο αυτό -παρά την ερώτηση της «Ε»-, ο δήμαρχος παρατήρησε ότι «έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μεγάλη κινητικότητα στον χώρο της κρουαζιέρας».

Σύμφωνα με τον Π. Νίκα συζητείται πλέον να συμπεριληφθεί και η μεσσηνιακή πρωτεύουσα στα λιμάνια των κρουαζιερόπλοιων.

 Οπως σημείωσε ειδικότερα, «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας βελτιώνονται καθημερινά, μέσα από την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, την ενδυνάμωση του αερολιμένα με πολλές διεθνείς πτήσεις, καθώς και την ύπαρξη της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino».

 Ας σημειωθεί ότι η δήλωση του δημάρχου περί «ηγεσίας της διεθνούς κρουαζιέρας» ίσως να μην είναι άσχετη με το διήμερο «Posidonia Sea Tourism Forum», οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες στην Αθήνα.

 Στη διεθνή αυτή συνάντηση, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετείχαν σημαντικά ονόματα του χώρου της κρουαζιέρας αλλά και του γιότινγκ - μεταξύ των οποίων η Carnival Corporation, η Celebrity Cruises and Azamara Club Cruises, η Costa Crociere, η Costa Cruises, η FTI Cruises, η Louis Cruises, η MSC Cruises, η Paul Gauguin Cruises, η Royal Caribbean Cruise Line, η Silversea και η TUI Cruises.

 Με την εν λόγω συνάντηση επιδιώχθηκε να παρουσιαστούν στις εταιρείες αυτές οι δυνατότητες που υπάρχουν για επενδύσεις και υιοθέτηση νέων προορισμών στη χώρα μας.

 

 


NEWSLETTER