Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 08:09

Αυτοψία στην επεξεργασία ανακυκλώσιμων: Εχει αλλάξει η εικόνα στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αυτοψία στην επεξεργασία ανακυκλώσιμων: Εχει αλλάξει η εικόνα στη Μαραθόλακκα

"Για το Δήμο Καλαμάτας προέχει η επεξεργασία των δεματοποιημένων σκουπιδιών και η αποκατάσταση της περιοχής" τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, που μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Καθαριότητας βρέθηκε στη Μαραθόλακκα και πραγματοποίησαν αυτοψία, έλεγχο στις εργασίες επεξεργασίας που ξεκίνησε και πάλι ο Θεόδωρος Ρέντζος.

Και παρατήρησε ότι αμέσως μετά το ίδιο θα γίνει και με τα δέματα των σκουπιδιών στη Θουρία. Ξεκαθάρισε ότι με την αποκατάσταση ο συγκεκριμένος χώρος στη Μαραθόλακκα δε θα χρησιμοποιηθεί ξανά για την επεξεργασία σκουπιδιών. Αυτό σαν έμμεση απάντηση στον κ. Ρέντζο, που, όπως ανέφερε, επιθυμεί να συνεχίσει να δουλεύει και με καινούργια σκουπίδια. Διαφωνία προέκυψε και για τα δέματα των σκουπιδιών που κατά τον αντιδήμαρχο είναι πάνω από 4.000, ενώ ο ανάδοχος τα περιόριζε στα 2.200. Ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι έχει αλλάξει η εικόνα στη Μαραθόλακκα, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις, παρατηρώντας ότι δεν έχει επεξεργαστεί και δεν έχει φύγει το υπόλειμμα. Για τα χρήματα που οφείλονται στον ανάδοχο, παρατήρησε ότι θα πληρωθεί μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και αφού εκτιμηθεί και η ζημιά που έχει γίνει στο δήμο.

 

Από την πλευρά του Θ. Ρέντζος είπε ότι δουλεύουν εδώ και 1,5 μήνα κι εργάζονται 18 άτομα, στα πλαίσια της συμβατικής τους υποχρέωσης με το δήμο. Ενημέρωσε ότι ανοίγουν τα δέματα των σκουπιδιών, κάνουν διαχωρισμό και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση, για την οποία έχουν 11 ρεύματα (διάφορες κατηγορίες μπουκαλιών, κουτάκια αλουμινίου, σακούλες, καλώδια, σίδερα, ρούχα κ.λπ.). Υποστήριξε ότι αξιοποιούν και το υπόλειμμα που είναι 10% από όλη αυτή τη διαδικασία. Ανέφερε ότι έχουν μείνει 2.200 μπάλες (δέματα) από τις 6.000 που ήταν και πρόσθεσε: «Εχουμε ένα μήνα που μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον κύκλο με τα δέματα και να συνεχίσουμε με καινούργια σκουπίδια. Εχουμε και οικονομικό αντάλλαγμα που μένει να πληρωθεί». Είπε ότι στόχος είναι «να μην πεταχτεί, να μη θαφτεί τίποτα» και πρόσθεσε πως «τα ανακυκλώσιμα τα πουλάμε σε βιομηχανίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από 100 έως 400 ευρώ τον τόνο».

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER