Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 21:18

Σχόλια Λιακουνάκου για επίσκεψη Δένδια

Γράφτηκε από την

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Δένδια στο νομό θα πρέπει να πούμε τα εξής:

Η Καλαμάτα ενόψει τουριστικής περιόδου είναι έτοιμη να δεχθεί επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι επισκέπτες στην πόλη μας είναι ασφαλείς για να χαρούν τη θάλασσα, να περιηγηθούν στους ιστορικούς χώρους και να ευχαριστηθούν την παραμονή τους στον τόπο μας. 

Οι παρατηρήσεις του κ. Δένδια περί "εφιαλτικού αριθμού κλοπών και διαρρήξεων" είναι στη σφαίρα της φαντασίας του και τούτο γιατί οι όποιες παραβατικές συμπεριφορές εντάσσονται στα πλαίσια μιας γενικότερης παραβατικότητας αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, της σκόπιμης συντήρησης της διαφορετικότητας τόσο σε ελληνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι σοβαροί πολιτικοί λύνουν τα θέματα αυτά που τους είναι ήδη γνωστά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το νομό μας, όχι περιφερόμενοι δεξιά και αριστερά συνοδευόμενοι από παρατρεχάμενους, αλλά χαράσσοντας πολιτική σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους αυτοδιοικητικούς της εκάστοτε περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τους τσιγγάνους κάποιες απλές σκέψεις που για να υλοποιηθούν απαιτούν πρωτίστως την έγκριση των δανειστών και "σωτήρων". Αστυνόμευση των περιοχών, βρεφονηπιακοί σταθμοί ώστε τα τσιγγανόπαιδα να έχουν φαγητό και να μη συνοδεύουν τις μητέρες τους στη ζητιανιά, προγράμματα για τις μητέρες, ελεγχόμενα δάνεια.

Βενετία Λιακουνάκου

 

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας