Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 11:39

Ανάπλαση στην Αγία Βαρβάρα

Γράφτηκε από τον

 

Σε ανάπλαση τμήματος της οδού Κανάρη, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας - σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

 

 

Οπως αναφέρεται, ειδικότερα, «ο δήμος πρόκειται να προβεί σε ανάπλαση στην οδό Κανάρη, σε τμήμα της οδού με εμβαδόν περί τα 120 τετραγωνικά μέτρα». Παρέμβαση σχεδιάζεται και μπροστά από το εκκλησάκι, ενώ -σύμφωνα πάντα με την

 

ιστοσελίδα του δήμου- «θα διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ των οδών Ευριπίδου και Κανάρη. Ανάπλαση θα γίνει και ανατολικά της Αγίας Βαρβάρας».

 

Ως συνέπεια, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου, «η οδός Ευριπίδου, με κατεύθυνση προς τον ιερό ναό, θα είναι αδιέξοδη και δεν θα είναι δυνατή η διάβαση προς την Κανάρη».

 

Η ανάπλαση αυτή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου, αποτελεί αίτημα των περίοικων της περιοχής.

 

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

 

Στο μεταξύ, άρχισαν τα έργα ομβρίων στην περιοχή γύρω από τους Αγίους Αποστόλους, στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, που από τον δήμο εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 10 ημέρες.

 

Οπως έχει γνωστοποιήσει ο δήμος, τα έργα αποσκοπούν στην κατασκευή ενός παράπλευρου δικτύου αποχέτευσης ώστε να προστατεύεται από πλημμυρικά φαινόμενα ο ιστορικός ναός, αλλά και η γύρω περιοχή.

 

Για τον λόγο αυτό προβλέπονται αγωγοί ομβρίων σε τμήμα της οδού Ιθώμης, στη δυτική πλευρά του ναού και σε τμήμα της οδού Αμφείας. Ας σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του δήμου αναφέρεται επίσης ότι οι πιο πάνω εργασίες «έδωσαν το έναυσμα σε περιοίκους να απευθύνουν προς το Δήμο Καλαμάτας αίτημα για την ανακατασκευή του υπέργειου τμήματος παλαιού πηγαδιού, δυτικά του ιερού ναού. Οι

 

περίοικοι ζητούν να ξαναχτιστεί το υπέργειο κυλινδρικό περιτείχισμα του πηγαδιού, να τοποθετηθεί το μάγκανο, καθώς και ένα παγκάκι για την αναψυχή των περαστικών».