Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 08:00

Διευρύνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Γράφτηκε από την

Την αναβάθμιση του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, σε Νεανικό Διεθνές Φεστιβάλ, επιδιώκει για του χρόνου ο Δήμος Μεσσήνης. Αυτό προανήγγειλε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος χθες, κατά την παρουσίαση του απολογισμού του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.

 Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης έγινε και η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όσους βοήθησαν εθελοντικά να πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ.

Οπως είπε ο δήμαρχος, το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών. Μάλιστα υπολογίζεται ότι το παρακολούθησαν πάνω από 6.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Οσο για το 3ο, Νεανικό Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που θα γίνει του χρόνου, είπε ότι η προκήρυξη βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας προς έγκριση ενώ προωθείται και μια αγγλική προκήρυξη στα σχολεία του εξωτερικού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Στ. Αναστασόπουλος στον Μεσσήνιο Γιώργο Μπόμπολα -ο οποίος φρόντισε ώστε το τηλεοπτικό κανάλι Mega και η εφημερίδα "Εθνος" να γίνουν χορηγοί επικοινωνίας του φεστιβάλ-, καθώς και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για τη χορηγία των 4.000 ευρώ στη μνήμη του πατέρα του, καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. 

Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Δαβίλλας ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από τους Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, Νίκο Φουσιάνη, Λίνα Καμαρινοπούλου, Νίκο Κωνσταντέλο και Εύη Ντρε. Ευχαρίστησε επίσης τους Γιώργο Μουνδρουλέα, για την τελετή έναρξης που επιμελήθηκε μαζί με την "Μπάντα Κουράγιο" και τη θεατρική ομάδα "Οδύσσεια", το Σύλλογο "Η Χαρά του Παιδιού" για την οργάνωση και παρουσίαση της τελετής λήξης, καθώς επίσης τους εθελοντές Μαρία Παναγιωτοπούλου, Μαρία Μακρέα, Τασσιάνα Κροντήρη, Αγγελική Ρακιντζή, Αγγελική Ρουμελιώτου, Γιώτα Ξυφιά και Πετρούλα Γεωργοπούλου.

Ν.Κ.