Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 12:34

Από 105.000 ευρώ ο Δήμος Καλαμάτας θα λάβει 11.000

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Από 105.000 ευρώ ο Δήμος Καλαμάτας θα λάβει 11.000

 

Αν και ο Δήμος Καλαμάτας πιστώθηκε με 105.897,37 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της ρύθμισης για την εξόφληση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους ΟΤΑ, στα ταμεία του θα μπουν μόλις... 11.860,11 ευρώ.

 

 

Τα υπόλοιπα 94.037,26 ευρώ... παρακρατούνται -με την επίκληση σχετικών διατάξεων- προκειμένου «να κατατεθούν στο λογαριασμό του Προγράμματος ''Αυτοδιοίκηση - Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)''» σημειώνει η σχετική απόφαση του υπουργείου.

 

Το εν λόγω πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών έχει ως στόχο «τη διάκριση των αξιέπαινων παραδειγμάτων μεταξύ των δήμων που προς όφελος του τοπικού συμφέροντος και των δημοτών τους παρουσίασαν μια δημοσιονομική διαχείριση που χρήζει ανάδειξης και επιβράβευσης».

 

Το εν λόγω πρόγραμμα -σύμφωνα με το υπουργείο- «χρηματοδοτείται, α) από την τμηματική παρακράτηση των ποσών με τα οποία επιχορηγούνται οι δήμοι για την 4ετή αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, αρχής γενομένης από το 2013, καθώς και από β) ιδία χρηματοδότηση, που καθορίζεται μετά από υπουργική απόφαση -ύστερα από σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ-, μέσω της απόδοσης μέρους των εσόδων των δήμων από την επιβολή του φόρου ζύθου, του τέλους διαφήμισης της κατηγορίας Δ ́ καθώς και του 15% του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας».

 

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

Από τους υπόλοιπους δήμους της Μεσσηνίας, παρακράτηση γίνεται και στον Δήμο Μεσσήνης -ο οποίος πιστώνεται μεν με 57.353,55 ευρώ, ωστόσο στο ταμείο του θα καταλήξουν τα 45.600,64, μιας και 11.752,92 ευρώ θα παρακρατηθούν προκειμένου να αποδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

Συγκεκριμένα, η παρακράτηση γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές ΚΥΑ «περί συμψηφισμού οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και θα αποδοθεί με τη χρηματική εντολή του υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, υπέρ των δικαιούχων φορέων».

 

Οι υπόλοιποι 4 δήμοι του νομού μας θα λάβουν στο ακέραιο την πίστωση του Ιουνίου από το υπουργείο Εσωτερικών -και συγκεκριμένα, ο Δήμος Δυτικής Μάνης 20.069,92 ευρώ, ο Δήμος Οιχαλίας 33.596,87 ευρώ, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος 46.080,69 ευρώ και ο Δήμος Τριφυλίας 58.332,84 ευρώ.

 

Στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία πιστώνονται οι ΟΤΑ, δευκρινίζεται τέλος ότι τα πιο πάνω ποσά «διατίθενται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των δήμων. Με απόφαση όμως των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, δύναται τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητες» .

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER