Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 19:50

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ Το φθινόπωρο η απόφαση για το Φιλοσοφικό Κέντρο

Γράφτηκε από την

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας θα δώσει τη λύση στη διαφορά που έχει προκύψει μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το Φιλοσοφικό Κέντρο. Οι αγωγές του δήμου και του Πανεπιστημίου συνεκδικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

 

Η απόφαση αναμένεται το φθινόπωρο, οπότε και το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα επιστραφεί στο Δήμο Μεσσήνης το Φιλοσοφικό Κέντρο. 

«Εμείς διεκδικούμε την αναγνώριση από πλευράς Πανεπιστημίου της κυριότητας του ακινήτου και δεσμευόμαστε για την παραχώρηση χρήσης χώρων για τις ανάγκες του», τόνισε χθες σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Μάλιστα παρέπεμψε και στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας εμφατικά ότι ως δήμος «δεν αντιδικούμε με το Πανεπιστήμιο. Επιδιώκουμε μέσω αυτής της διαδικασίας (σ.σ. της επιστροφής της κυριότητας του ακινήτου στο Δήμο Μεσσήνης) να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του κτηρίου, το οποίο παραμένει σε αυτή την κατάσταση 25 χρόνια». 

Οπως σχολίασε στη συνέχεια ο Στ. Αναστασόπουλος, η ολοκλήρωση των εργασιών στο Φιλοσοφικό Κέντρο «επιβάλλεται και για τη στατική επάρκεια του κτηρίου αλλά και την αξιοποίηση όλων των χώρων του, τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από το δήμο». 

 

Ν.Κ.