Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 08:00

Eλεγχοι του Δήμου Καλαμάτας σε οικοδομές: Ακόμη και πολυκατοικία έχει εργοταξιακό ρεύμα – για να αποφύγουν τέλη και φόρους

Γράφτηκε από τον
Eλεγχοι του Δήμου Καλαμάτας σε οικοδομές: Ακόμη και πολυκατοικία έχει εργοταξιακό ρεύμα – για να αποφύγουν τέλη και φόρους

Με εργοταξιακό ρεύμα ηλεκτροδοτούνται αρκετά ακίνητα στην Καλαμάτα, μεταξύ των οποίων και μία πολυκατοικία.

Την κατάσταση αυτή, όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αποκάλυψαν έλεγχοι που διενεργούνται από τις υπηρεσίες του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι η ηλεκτροδότηση με εργοταξιακό ρεύμα γίνεται μόνο στη φάση ανέγερσης της οικοδομής και σε καμία περίπτωση η παροχή αυτή δεν μπορεί να διαρκέσει πάνω από 3 χρόνια.

"Υπάρχουν, παρ’ όλα αυτά, ακίνητα που για πολλά χρόνια εξακολουθούν να ηλεκτροδοτούνται με εργοταξιακό ρεύμα. Γνωρίζουμε στον δήμο ποιοι είναι αυτοί οι χώροι και καλώ τους ιδιοκτήτες τους να συνδεθούν κανονικά με το δίκτυο της ΔΕΗ " πρόσθεσε ο Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν επιπτώσεις:

"Τα βάρη των φόρων για τα ακίνητα είναι για όλους, δεν μπορεί κάποιοι να θεωρούν κορόιδα όλους τους υπόλοιπους που είναι συνεπείς και νόμιμοι " κατέληξε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

 

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER