Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 07:45

Eξαιτίας των έργων που έχουν διακοπεί: Επικίνδυνοι δρόμοι στο Ιστορικό Κέντρο

Γράφτηκε από την
Eξαιτίας των έργων που έχουν διακοπεί: Επικίνδυνοι δρόμοι στο Ιστορικό Κέντρο

Μεγάλη ταλαιπωρία και πολλούς κινδύνους αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες στους υπό πεζοδρόμηση δρόμους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου οι εργασίες δεν παρουσιάζουν πρόοδο. Κάτοικοι κι επαγγελματίες ζητούν να γίνει τουλάχιστον η τσιμεντόστρωση. Επίσης, ζητούν να κλείσουν όσο γίνεται οι... ανοιχτές πληγές και να πάψουν να... ξεφυτρώνουν εργοτάξια σε κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στις οδούς Κουτσομητοπούλου, Διός Ιθωμάτα και Παπάζογλου οι κάτοικοι υποφέρουν για να... σκαρφαλώσουν στις εισόδους των σπιτιών τους. Χρησιμοποιούν αυτοσχέδια σκαλοπάτια από παλέτες, τσιμεντόλιθους, τελάρα... Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και κρύβονται σε κάθε γωνιά, όπου ξεκίνησε το έργο. Ανοιχτά φρεάτια, παρατημένα σίδερα, σπασμένα μάρμαρα, σωλήνες που εξέχουν, ξεχασμένα υλικά...

Η Σταυρούλα Λιακάκη ταλαιπωρείται, όπως όλοι οι περίοικοι εδώ και 2,5 - 3 μήνες, οπότε ξεκίνησαν οι εργασίες. Διαμαρτύρεται για το γεγονός πως αντί να  ολοκληρωθεί αυτό το έργο ξεκίνησε άλλο λίγο πιο πέρα, στους Αγίους Αποστόλους.

Ο Γιώργος Πανούσης έχει κατάστημα με ρούχα και όπως λέει, το εμπόρευμά του καταστρέφεται από τη σκόνη. Ο ίδιος έχει ενημερωθεί πως ο δήμος δεν έχει λεφτά για να τελειώσει το έργο και  αγανακτισμένος λέει πως: "Κακώς τους αφήσαμε να ξεκινήσουν. Αμα δεν έχουν λεφτά ας ρίξουν τουλάχιστον τσιμέντο για να γλιτώσουμε τη σκόνη και ας το τελειώσουν όποτε θέλουν. Ας έρθουν όμως να μου ζητήσουν λεφτά για τον έξω χώρο...".

Η Ελένη Γεωργουδιού επίσης έχει κατάστημα με ρούχα. Οπως λέει, τα ρούχα καταστρέφονται από τη σκόνη και το μαγαζί της χάνει την πελατεία του γιατί πολλοί φοβούνται μην τσακιστούν στα... αυτοσχέδια σκαλοπάτια. "Με... κουτσουλιές το έργο δεν τελειώνει ποτέ. Τώρα ξεκίνησαν άλλο στους Αγίους Αποστόλους και αυτό έχει μείνει στη... σκόνη. Ας βάλουν τουλάχιστον τσιμέντο" παρατήρησε.

Ο Ανδρέας Μάραντος, διατηρεί κατάστημα γεωπονικών προϊόντων. Επισημαίνει από τη μεριά του πως τα έργα είναι θετικά για την περιοχή και οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες θέλουν να γίνουν. Το γεγονός όμως πως καθυστερούν έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, με συνέπεια να μη μπορεί ο κόσμος ούτε να προσεγγίσει την περιοχή με αυτοκίνητο, ούτε να περπατήσει. Οπως τονίζει πρέπει τα έργα να ολοκληρωθούν και όλη η περιοχή να είναι καθαρή και να έχει φωτισμό τη νύχτα, αφού η γειτονιά πίσω από το μουσείο είναι σκοτεινή κι έχει καταντήσει... δημόσιο ουρητήριο. Ο κ. Μάραντος ζητά το έργο να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται για να μπορεί να κυκλοφορεί ο κόσμος.

 

Ο Κώστας Τσουλάκος κινδυνεύει κάθε φορά που μπαίνει στο σπίτι του ή βγαίνει από αυτό. Το επίσης αυτοσχέδιο... σκαλοπάτι που χρησιμοποιεί δεν είναι ασφαλές, ενώ υποφέρει από τη σκόνη και ζητά να πέσει τσιμέντο. Το μόνο καλό που του έκαναν τα έργα είναι πως... δεν τον ενοχλούν τα μηχανάκια.


NEWSLETTER