Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 07:45

Εγκρίθηκε η γεωλογική μελέτη: Ενα βήμα για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εγκρίθηκε η γεωλογική μελέτη: Ενα βήμα για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας

Τέλος στην ταλαιπωρία κατοίκων και ιδιοκτητών στη Μικρή Μαντίνεια εκτιμούν στον Δήμο Καλαμάτας ότι μπαίνει μετά την έγκριση, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας για δόμηση στην πιο πάνω -υπό πολεοδόμηση- περιοχή.

Τα βήματα που απομένουν πλέον είναι ελάχιστα και απολύτως τυπικά -όπως υποστήριξε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας-, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν πλέον άλλες καθυστερήσεις.

Οπως είπε, η πολεοδομική μελέτη θα τεθεί τώρα προς έγκριση στο κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, απ’ όπου θα πάρει στη συνέχεια το δρόμο προς δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Το πιο πάνω κεντρικό συμβούλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, σημειώνουν στον δήμο, θα αποφασίσει, μεταξύ άλλων, σχετικά με τις αρτιότητες και τους συντελεστές δόμησης στην πολεοδομούμενη περιοχή της Μικρής Μαντίνειας.

"Μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ο δήμος θα προβεί στη δημοπράτηση της πράξης εφαρμογής. Πλέον είναι μια καθαρά τυπική, υπηρεσιακή διαδικασία αυτή που απομένει" σχολίασε ο Π. Νίκας.

 Β.Γ.Μ.

Σχόλια  

+1 # ΜΙΧΑΛΗΣ 18-06-2013 10:52
Χα χα!!! Είναι απλά τυπική, υπηρεσιακή διαδικασία!! Για γέλια είστε. Ας ξεκινήσουμε να μετράμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να εγκριθεί στο ΣΥΠΟΘΑ (υπάρχει μεγάλος όγκος εργασίας και είναι λίγοι οι υπάλληλοι μπλα μπλα μπλα). Επίσης το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να κυρωθεί η πράξη εφαρμογής (στην καλύτερη 5ετία από το ΦΕΚ της ΠΜ)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER