Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 07:44

Εκπτωση 4,7 εκατ. ευρώ στο Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εκπτωση 4,7 εκατ. ευρώ στο Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Η εταιρεία "ΝΑΟΥΜ ΕΘ ΑΤΕ-ΤΕΔΡΑ ΕΠΕ" πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης 34,33% και ανακηρύχθηκε μειοδότης στο διαγωνισμό για την βελτίωση του δρόμου Σουληνάρι.

 Το έργο έχει προϋπολογισμό 13,8 εκατομμύρια ευρώ και μετά την έκπτωση των 4, θα κοστίσει 9,02 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο αναλυτικά προβλέπει τη βελτίωση των 13,8 χιλιομέτρων από το Σουληνάρι έως το Κορυφάσιο. Μετά τη ολοκλήρωση των εργασιών το οδόστρωμα θα έχει πλάτος 11 μέτρα, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα όπου η διατομή θα έχει πλάτος 7,5 μέτρων. Στο έργο περιλαμβάνονται τα απαιτούμενα έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, έξι ισόπεδοι κόμβοι, μια ισόπεδη κυκλική πλατεία καθώς και έργα αποκατάστασης παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου μήκους 3,1 χλμ.

Επίσης έχουν συμπεριληφθεί οι δαπάνες για μετακινήσεις δικτύων, αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, απαλλοτριώσεις, καθώς και οι απαιτούμενες μελέτες για τη βελτίωση των τμημάτων "Πύλος-Ριζόμυλος", "Παράκαμψη Πύλου" και "Πύλος-Μεθώνη" που είναι σε συνέργεια με το υλοποιούμενο έργο.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

Με γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα ο κ. Καφαντάρης αναφέρει: "Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πράξη ένταξης του έργου ξεκινά η υλοποίησή του, γεγονός το οποίο αποτελεί πλήρη δικαίωση των επίμονων προσπαθειών και των συνεχών πιέσεων από πλευράς Δήμου Πύλου - Νέστορος για την αναγκαιότητα και τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου. Καθοριστικής σημασίας υπήρξε η εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού προς επίσπευση των διαδικασιών, αποδεικνύοντας εμπράκτως την τήρηση των δεσμεύσεων του, καθώς η βελτίωση του οδικού δικτύου συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας.

Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, κ. Καφαντάρης εκφράζουν τόσο την ικανοποίησή τους για τη θετική έκβαση του έργου αλλά και τις ευχαριστίες τους για τη γόνιμη συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, έργου εθνικής σημασίας, συμβάλλει στη βελτίωση των υποδομών του δήμου και ολόκληρου του νομού και διασφαλίζει ασφαλή και εύκολη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή, θέτοντας πιο ισχυρές βάσεις για ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας".

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER