Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 21:12

Διαμαρτυρία Γιαννημάρα για το κλείσιμο του Ταχυδρομείου Αγ. Νικολάου

Γράφτηκε από την

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι έγινε "προσωρινή αναστολή" λειτουργίας του Ταχυδρομείου Αγ. Νικολάου Δυτικής Μάνης (πρώην Δήμου Λεύκτρου) και μεταφορά του στην Καρδαμύλη.
Είχε προηγηθεί λίγο καιρό πριν και η αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομείου του Κάμπου και η μεταφορά και αυτού στην Καρδαμύλη 18 χιλιόμετρα μακρύτερα απ’ την έδρα του.
Είναι ακατανόητο να κλείσει το Ταχυδρομείο Αγ. Νικολάου που βρίσκεται σε μία από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές του νομού με τεράστια αλληλογραφία από Ελληνες και πολλούς άλλους Ευρωπαίους πολίτες και όχι μόνο, και το πρώτο στη Μεσσηνία Ταμιευτηριακά, αφού στην περιοχή δεν υπάρχει Τράπεζα και έτσι οι συναλλαγές γίνονται μέσω Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Το Ταχυδρομείο αυτό εξυπηρετεί 14 κοινότητες με πάνω από 22 οικισμούς που στην πλειοψηφία τους κατοικούνται από υπερήλικες.
Με την πράξη αυτή, που χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και περιφρόνηση, υποχρεώνετε τον πληθυσμό αυτό να μετατοπίζεται 10 χιλιόμετρα πιο πέρα στην Καρδαμύλη και είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν κερδίζουν τα ΕΛΤΑ (σίγουρα χάνουν) αλλά ταλαιπωρείται ο κόσμος και ανατρέπονται οικονομικές ισορροπίες στην περιοχή μας.
Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε το σκεπτικό των ''εγκεφάλων'' εκείνων που αποφάσισαν αυτή την πράξη.
Γιατί ούτε οικονομική λύση προς όφελος των ΕΛΤΑ αποφάσισαν, αφού συρρικνώνουν την Επιχείρηση εκεί που έπρεπε να την αναπτύσσουν με  ΄΄ επιθετική πολιτική ΄΄, και ταυτόχρονα βασανίζουν, χωρίς φιλότιμο, τους πολίτες εκείνους που έπρεπε να σέβονται για τους αγώνες τους στη ζωή.
Εμείς  της Δημοτικής κίνησης "Νέα Πνοή για την Δυτική Μάνη" που πρόσφατα ο λαός μας ανέδειξε στη Δημαρχία της Δυτικής Μάνης,
απαιτούμε να γίνει αμέσως  άρση της αναστολής λειτουργίας του Ταχυδρομείου Αγ. Νικολάου και δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε το θέμα να περάσει έτσι αμαχητί όταν απ’ τον επόμενο μήνα αναλάβουμε τη διοίκηση στον δήμο μας.
Ο ρόλος των ΕΛΤΑ εκτός από οικονομικός είναι κυρίως κοινωνικός. Λυπούμεθα που πρέπει εμείς να τους τονίζουμε κάτι που όφειλαν να είχανε οδηγό στις αποφάσεις τους.


Η Γραμματεία της ΄΄ Νέας Πνοής για τη  Δυτική Μάνη ΄΄


NEWSLETTER