Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 12:33

Μνημονιακός ο Νίκας δηλώνει ο Μπεχράκης

Γράφτηκε από τον

 

Ως «φιλομνημονιακό δήμαρχο βιτρίνας και επιδερμικών αναπλάσεων» χαρακτήρισε χθες τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας "Δίκτυο Ενεργών Δημοτών".

 

 

Αφορμή για τον πιο πάνω χαρακτηρισμό αποτέλεσε, είπε ο Στ. Μπεχράκης, η στάση που τήρησε ο δήμαρχος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με κριτική που ασκήθηκε από τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο στο έργο της Φαρών, αλλά και στις προθέσεις της δημοτικής αρχής για τον τρόπο αξιοποίησης του κτηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής στο παλιό νοσοκομείο.

 

Οι επικρίσεις του Στ. Μπεχράκη για το έργο στη Φαρών αφορούσαν, αφ’ ενός τον χρόνο έναρξης -μέσα στο καλοκαίρι, οχλώντας τους ταλαιπωρημένους από την κρίση επαγγελματίες- και αφ’ ετέρου την ανυπαρξία ουσιαστικής υποδομής για να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στο τμήμα νότια της οδού Κρήτης.

 

Η άποψη που διατύπωσε ο επικεφαλής του ΔΕΠ -μεταφέροντας, όπως είπε απόψεις επαγγελματιών της περιοχής- ήταν πως η εσπευσμένη έναρξη εργασιών αποσκοπούσε μόνο «στο να κοπεί η κορδέλα πριν τις δημοτικές εκλογές».

 

Αναφορικά με την παλιά Καρδιολογική, ο Στ. Μπεχράκης είπε ότι έχει δοθεί εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να εκπονήσει μελέτη για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κτήριο, προκειμένου να γίνει χρήση του από φορείς κοινωνικού έργου, όπως η υγεία και η πρόνοια.

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι στο νότιο τμήμα της Φαρών μόνο το καλοκαίρι μπορούν να γίνουν εκσκαφές, καθώς τις υπόλοιπες εποχές υπάρχει κίνδυνος βροχών, που προκαλούν πλημμύρες σε εκείνη την περιοχή, λόγω έλλειψης υποδομών για τα όμβρια.

 

Αναφερόμενος δε στην παλιά Καρδιολογική, ο Π. Νίκας υποστήριξε ότι ο ίδιος και ο συνδυασμός του αγωνίστηκαν μόνοι τους -«δεχόμενοι λυσσαλέες επιθέσεις»- για να εξασφαλίσουν υποδομές, όπως το κτηριακό συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου.

 

«Κάποιοι φρόντισαν να εξασφαλίσουν υποδομές, κάποιοι υπονόμευσαν τα σχέδια αυτά -και αναφέρομαι προσωπικά στην παράταξή σας» είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον Στ. Μπεχράκη.