Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 07:35

Ζεσταίνεται το εκλογικό κλίμα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Σε τροχιά για τις δημοτικές εκλογές βρισκόμαστε πλέον στην Καλαμάτα, με τον δήμαρχο Παν. Νίκα να ξεμένει από συμμάχους και να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τις ανακατατάξεις στον πολιτικό χώρο της Δεξιάς.

Χθες κάνοντας απολογισμό για τα 2,5 χρόνια δράσης της παράταξής του, ουσιαστικά ο Ν. Φωτέας ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές το Μάιο του 2014. Απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Νίκα, δηλώνοντας παράλληλα ανοιχτός σε συνεργασίες με όσους συμβούλους του δημάρχου συμφωνούν με τις θέσεις της παράταξής του.

Ετσι μέχρι τώρα μετράμε δύο επίσημες υποψηφιότητες, καθώς πριν από καιρό ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Μαργέλης. Παράλληλα η Χρυσή Αυγή σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι θα κατεβάσει δικούς της υποψήφιους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Καλαμάτα. Γεγονός που οδηγεί ορισμένους δημοτικούς παράγοντες σε προσπάθειες προσέγγισης για κάθε ενδεχόμενο και σενάριο ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας εμφανίζεται μέχρι τώρα επιφυλακτικός και αποφεύγει να πάρει θέση σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος, αναμένοντας τις εξελίξεις και τον κατάλληλο χρόνο για να τοποθετηθεί. Πρόβλημα μηχανισμού δεν έχει καθώς ελέγχει την παράταξη και το δήμο με απόλυτα συγκεντρωτικό τρόπο, γεγονός που τον διευκολύνει να ελίσσεται ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται. Ενα από τα ανοικτά ζητήματα είναι και το κατά πόσον θα γενικευτεί η συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της συμφωνίας για την "ευρωπαϊκή προοπτική" της χώρας. Από την πλευρά του πάντως ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Θοδ. Μπρεδήμας προσφάτως απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον κ. Νίκα, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό δεν δεσμεύει το κόμμα του εφόσον αποφασίσει διαφορετικά στο πλαίσιο κεντρικής συμφωνίας.