Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 11:24

Ευθύνη στις μειοψηφίες από τον Νίκα

Γράφτηκε από τον

 

Οι μειοψηφίες… κωλυσιεργούν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παίρνοντας επανειλημμένα το λόγο για να επαναλάβουν τα ίδια πράγματα, με συνέπεια η συζήτηση να τραβά σε μάκρος και να… βαριούνται οι δημοσιογράφοι και να φεύγουν.

 

 

Τα πιο πάνω, λίγο – πολύ, υποστήριξε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όταν η «Ε» του ζήτησε να σχολιάσει τις καταγγελίες των μειοψηφιών, για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και «δικτατορικές» αποφάσεις, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος -αναφορικά με τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του φορέα κοινωνικής προστασίας και αθλητισμού.

 

«Εκφράζω το σεβασμό μου προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ομως οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους στην Ελλλάδα. Ούτε αυταρχισμός, ούτε δικτατορικές τάσεις υπήρξαν. Ομως, κάποια στιγμή, πρέπει να τελειώνουν οι κουβέντες. Δεν σημαίνει ότι όταν δεν πλατειάζουμε μειώνεται η ποιότητα του διαλόγου» είπε ο δήμαρχος.

 

Επικαλούμενος μάλιστα ότι η ώρα είχε φθάσει 2 μετά τα μεσάνυχτα -«μέχρι και οι δημοσιογράφοι είχαν αποχωρήσει, μας έχουν βαρεθεί» είπε χαρακτηριστικά- ο Π. Νίκας υποστήριξε ότι η στάση των μειοψηφιών δεν αποσκοπούσε παρά μόνο στην κωλυσιεργία της διαδικασίας:

 

«Είναι βέβαιο ότι κωλυσιεργούσαν, η πλειοψηφία δεν μπορεί να ανεχθεί την κωλυσιεργία. Αλλο ο σεβασμός προς το Σώμα, άλλο να κωλυσιεργείς για να μη ληφθεί απόφαση» δήλωσε ο δήμαρχος, που δέχθηκε ότι λόγω του προχωρημένου της ώρας μπορεί να υπήρξαν φραστικές ακρότητες:

 

«Ανθρωποι είμαστε, στις 2 η ώρα το πρωί είμαστε όλοι κουρασμένοι, μπορεί να ειπώθηκε κάτι παραπάνω» είπε ο Π. Νίκας.

 

Παράλληλα, σε παρατήρηση σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας υποστήριξε ότι «αν δεν υπάρχει αυτοσυγκράτηση και ορθή πολιτική συμπεριφορά, ακόμα και ο καλύτερος κανονισμός δεν μπορεί από μόνος του να σώσει την κατάσταση. Ο πρόεδρος δεν είναι αστυνόμος».

 

Πάντως, ο Π. Νίκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι -επανέλαβε, ωστόσο, ότι «η πλειοψηφία είναι πλειοψηφία για να παράγει έργο και ο ρόλος της μειοψηφίας είναι να την ελέγχει».

 

Καταλήγοντας δε, ο δήμαρχος διατύπωσε την άποψη ότι όσον αφορά στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του φορέα κοινωνικής προστασίας και αθλητισμού δόθηκε διάσταση δυσανάλογα μεγάλη:

 

«Το μείζον είναι να κρατήσουν οι εργαζόμενοι τις δουλειές τους, όχι ποια θα γίνει διευθύντρια και από ποια ειδικότητα» παρατήρησε.