Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 11:41

Αύγουστο δημοπρατείται η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Τον Αύγουστο αναμένεται να δημοπρατηθεί από τη ΔΕΥΑΚ το έργο της αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα -που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

 

 

Στη σχετική ενημέρωση προέβη, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ανδρέας Καραγιάννης προς τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής συνάντησης του τελευταίου με τις υπηρεσίες, αναφορικά με την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ.

 

Το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό 4,7 εκατομμύρια ευρώ -από τα οποία 3,9 εκατομμύρια είναι η συμμετοχή του δημοσίου- αφορά στην αντικατάσταση αγωγών συνολικού μήκους περί τα 58 χιλιόμετρα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Προβλέπεται, ακόμα, η αντικατάσταση 8.000 υδρομέτρων, όπως επίσης και 3.080 συνδέσεων.

 

Εξ άλλου, στη χθεσινή σύσκεψη, έγινε γνωστό ότι την Τρίτη 9 Ιουλίου πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση ύψους 4.179.700 ευρώ -μαζί με τον ΦΠΑ- μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της εταιρείας «Μεσόγειος», η οποία αναδείχθηκε μειοδότρια στον διαγωνισμό για την αναβάθμιση και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας.