Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 08:02

Ξεκινά σήμερα στη Μεσσήνη η ελεγχόμενη στάθμευση

Γράφτηκε από την
Ξεκινά σήμερα στη Μεσσήνη η ελεγχόμενη στάθμευση

Σήμερα ξεκινά η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη, με ελαστικότητα τις πρώτες ημέρες και... πρόστιμα τις επόμενες. Χθες έγιναν τα… αποκαλυπτήρια των πινακίδων καθώς απομακρύνθηκαν οι μαύρες σακούλες που τις έκρυβαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ έγινε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους οδηγούς.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε πως η αστυνόμευση θα γίνεται από τους δημοτικούς αστυνομικούς μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον, ενώ για τη συνέχεια έχει ζητηθεί να παραμείνουν στο δήμο οι 4 δημοτικοί αστυνομικοί που απασχολούνται ακόμα.

Οι κάρτες κοστίζουν 50 λεπτά για την πρώτη ώρα στάθμευσης, 50 λεπτά για τη δεύτερη ώρα και 1 ευρώ για την τρίτη ώρα στάθμευσης, στις θέσεις που έχουν διαγραμμιστεί με λευκό χρώμα. Η μπλε διαγράμμιση αφορά τους μόνιμους κατοίκους που θα προμηθευτούν τη σχετική κάρτα από το δήμο, ενώ στην κίτρινη διαγράμμιση απαγορεύεται η στάθμευση.

Οι ώρες εφαρμογής του μέτρου είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η στάθμευση τις Κυριακές και τις αργίες θα γίνεται δωρεάν.

Οι οδηγοί μπορούν να προμηθεύονται κάρτες απ' όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Μεσσήνης, από το κατάστημα ψιλικών της Γεωργίας Σιαλακά (οδός Στ. Τσούση και Καρατζά), από το κατάστημα ψιλικών του Νίκου Μιχαλόπουλου (οδός Μπούκας) και από το περίπτερο της Γεωργίας Σιαλακά (οδός Πολυτεχνείου).

Ο δήμαρχος επεσήμανε πως σκοπός του συστήματος είναι η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και η αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη καθώς θα εξασφαλίζονται επαρκείς θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες και θα περιοριστεί η μακράς διάρκειας στάθμευση στην εμπορική περιοχή. Επεσήμανε δε την ανάγκη τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες όσο και οι επισκέπτες να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή για την εφαρμογή του μέτρου.

Αναφορικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι -όπως είπε- θα απορροφηθούν στο σύνολό τους είτε από την Ελληνική Αστυνομία είτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ένα 10% θα παραμείνει στη θέση του. Οπως είπε ο δήμαρχος, ο Δήμος Μεσσήνης έχει ζητήσει να παραμείνουν και οι 4 δημοτικοί αστυνομικοί,αν και σε κάθε περίπτωση εξήγησε πως θα υπάρχουν εναλλακτικές για την αστυνόμευση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης και μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που παύει η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κ.Δ.

 


NEWSLETTER