Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 15:06

Κρατήθηκε αντιδήμαρχος για τη φωτιά στη χωματερή Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Κρατήθηκε αντιδήμαρχος για τη φωτιά στη χωματερή Γαργαλιάνων

Κρατούμενος για πολλές ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων βρέθηκε προχθές ο Γιάννης Κατσούλας, αντιδήμαρχος Τριφυλίας -αρμόδιος για την καθαριότητα-, κατηγορούμενος για τη φωτιά στο σκουπιδότοπο της πόλης.

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας ότι από τον καπνό που εξακολουθούσε να βγαίνει από το σκουπιδότοπο, υπήρχαν προβλήματα σε πολίτες και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ο εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις, κινητοποίηση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε αυτόφωρο αδίκημα, ο εισαγγελέας αργά το βράδυ έδωσε εντολή και ο κ. Κατσούλας αφέθηκε ελεύθερος.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχθές το βράδυ, ο κ. Κόλλιας και άλλοι σύμβουλοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αντιδήμαρχο, μίλησαν για ανυπόστατες καταγγελίες, επέκριναν δριμύτατα την Πολιτεία και σημείωσαν ότι οι δήμοι έχουν τη μικρότερη ευθύνη για το αδιέξοδο στη διαχείριση των σκουπιδιών.
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή και κρατάμε 3 ΧΑΔΑ», δήλωσε στην "Ε" ο δήμαρχος Κ. Κόλλιας και σημείωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Κάθε καλοκαίρι ματώνουμε οικονομικά για αντιπυρικές ζώνες περιμετρικά, για περιφράξεις που τις καταστρέφουν, για τις μπουλντόζες που θάβουν τα σκουπίδια, ενώ προσλαμβάνουμε φύλακες κι έχουμε σε ετοιμότητα τα πυροσβεστικά μας». Ο δήμαρχος εξέφρασε την αγωνία του ότι «αν δεν προχωρήσει το Παλιοροβούνι» και κατηγόρησε την Πολιτεία, «που τόσα χρόνια δεν έχει δώσει λύση».

 


NEWSLETTER