Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 22:13

Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να προσλάβει 263 πενταμηνίτες

Γράφτηκε από τον
Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να προσλάβει 263 πενταμηνίτες

Τη δυνατότητα πρόσληψης, με 5μηνη σύμβαση, μέχρι και 263 ατόμων στον Δήμο Καλαμάτας δίνει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ της χώρας, η υλοποίηση του οποίου ξεκινά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Η κατανομή αυτή προκύπτει, όπως εξήγησε σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, με βάση τα στοιχεία για τον πραγματικό πληθυσμό κάθε δήμου -από την απογραφή του 2011-, αλλά και τα ποσοστά ανεργίας σε αυτόν.

Μέχρι τη Δευτέρα, συνέχισε ο δήμαρχος, ο Δήμος Καλαμάτας -όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας- θα πρέπει να έχουν γνωστοποιήσει στην ΚΕΔΕ το ενδιαφέρον τους να μετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Ο Π. Νίκας εκτίμησε ως θετικό στοιχείο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα -που χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ- ότι η υλοποίησή του δεν εξαρτάται από διάφορες ΜΚΟ, αλλά δικαιούχοι είναι απ’ ευθείας οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα.

Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του προγράμματος είναι, α) πληροφορικάριοι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής, β) ΠΕ, ΤΕ διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκησης επιχειρήσεων, ΔΕ διοικητικοί καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων, όπως και γ) ΠΕ, ΤΕ, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, ΔΕ βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.

Ηδη, όπως είπε ο δήμαρχος, ήδη είχε χθες συνάντηση με τους διευθυντές των υπηρεσιών του δήμου, «ώστε να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση εντός της προθεσμίας».

 

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER