Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 11:35

Δεν υφίσταται μνημόνιο με ΟΣΕ δήλωσε ο Νίκας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεν υφίσταται μνημόνιο με ΟΣΕ δήλωσε ο Νίκας

 Δεν υφίσταται τελικά μνημόνιο μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και ΟΣΕ, όπως -από τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου- προκύπτει ότι δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με όσα σημειώνεται στα πρακτικά ότι δήλωσε ο δήμαρχος, το εν λόγω μνημόνιο -που αφορούσε στην απόδοση κατά χρήση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στο δήμο- το ενέκρινε μόνο η ΓΑΙΑΟΣΕ, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν απορριπτική.

«Μνημόνιο δεν υπάρχει. Το ενέκρινε το Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, αλλά δεν το ενέκρινε το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και υπάρχει και εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ. Να μην τα αναλύσομε» δηλώνει ο Π. Νίκας, επαναλαμβάνοντας λίγη ώρα αργότερα ότι «το μνημόνιο που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ούτε εγκρίνεται και από το ΤΑΙΠΕΔ».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, με το επίμαχο μνημόνιο παραχωρούνταν κατά χρήση στο δήμο η έκταση των 24 στρεμμάτων του Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Παραχωρούνταν επίσης, με το ίδιο καθεστώς, α) η σιδηροδρομική γραμμή από τον κεντρικό σταθμό Καλαμάτας μέχρι το λιμάνι, β) το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού της Παραλίας Καλαμάτας, γ) ο χώρος των 14,6 στρεμμάτων του κεντρικού σταθμού Καλαμάτας, περιλαμβανομένου του κτηρίου του σταθμού, της μεγάλης αποθήκης και άλλων 11 κτισμάτων, καθώς και δ) οι υπόλοιποι σταθμοί, κτήρια και περιβάλλοντες χώροι από την Καλαμάτα μέχρι το Πλατύ, δηλαδή οι σταθμοί Ασπροχώματος, Θουρίας, Αριος και Πλατέος.

Ας σημειωθεί ότι στο θέμα της υπογραφής του εν λόγω μνημονίου -όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» στις αρχές του φετινού καλοκαιριού- είχε εναντιωθεί η Διεύθυνση Μηχανικού του ΟΣΕ προειδοποιώντας τα διοικητικά σώματα του οργανισμού ότι “θα πρέπει ο διαχειριστής της υπόθεσης να θεωρεί αναμενόμενη μια πιθανή προσφυγή εναντίον του, ώστε να ερευνηθεί η περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων στη διαχείριση της εν λόγω παραχώρησης ή εκμίσθωσης, χωρίς να έχει προηγουμένως μελετηθεί η λύση επαναλειτουργίας του δικτύου (ακόμα και σε τοπικό επίπεδο εξυπηρέτησης)”».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER