Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 08:01

Δεν λειτουργεί ο "Εξυπνος Οικισμός" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεν λειτουργεί ο "Εξυπνος Οικισμός" στην Καλαμάτα

Πολύ περιορισμένο σε έκταση είναι το δίκτυο οπτικών ινών του "Eξυπνου Οικισμού", στο κέντρο της Καλαμάτας, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί και -αν μη τι άλλο- να εξοικονομεί τα απαραίτητα για τη στοιχειώδη συντήρησή του.

Την απάντηση αυτή έδωσε, στο σχετικό ερώτημα της "Ε", ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι με τους πιο πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος για την ετήσια συντήρηση του εν λόγω δικτύου εκτιμάται σε 30.000 ευρώ.

Η πίστωση αυτή, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, θα μπορούσε να προέλθει μόνο μέσω της επιβολής κάποιου τέλους στους χρήστες του δικτύου, στο οποίο είχαν συνδεθεί 254 κτήρια, με τους 354 ενοίκους τους να απολαμβάνουν διαδικτυακές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Η ενδεχόμενη συνέχιση λειτουργίας του δικτύου, είπε ο Θ. Ηλιόπουλος, θα σήμαινε επιβολή συνδρομής -σημαντικά υψηλής- στους χρήστες ώστε να καλύπτονται οι δαπάνες συντήρησης:

"Αυτό η δημοτική αρχή δεν το επιθυμούσε, ιδιαίτερα, όταν οι υπόλοιποι Καλαματιανοί πληρώνουν ελάχιστα ή απολαμβάνουν δωρεάν το Διαδίκτυο μέσω του ασύρματου δημοτικού δικτύου" σημείωσε.

Ως μοναδική διέξοδο για την επαναλειτουργία του "Εξυπνου Οικισμού" ο αντιδήμαρχος θεωρεί την προκήρυξη για τις δράσεις του προγράμματος "Σύζευξις 2", μέσω των οποίων -όπως είπε- θα μπορέσει το συγκεκριμένο δίκτυο να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Θ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι οι υπόλοιπες ψηφιακές δομές που έχουν αναπτυχθεί στην Καλαμάτα -όπως το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών (ΜΑΝ)- λειτουργούν κανονικά, συνδέοντας τις υπηρεσίες του δήμου σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς επίσης περί τα 20 σχολεία και -μεταξύ άλλων- το Διοικητήριο, το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο και το ΤΕΙ.

Β.Γ.Μ.

Σχόλια  

+1 # Mακης 08-08-2013 11:21
Μιλάμε για χοντρό δούλεμα. όταν ξόδευαν όλα αυτά τα τεράστια ποσά δεν μπήκαν φυσικά στον κόπο να τα σκεφτούν αυτά γιατί δεν τους ενδιέφερε ούτε αν θα λειτουργεί ούτε με τι κόστος. Αντί να μας λενε τεχνικές γενικότητες και ασυναρτησίες ας πούν ΠΟΙΟΙ πήραν τις αποφάσεις με ποιό κόστος και ας τα πληρώσουν αυτοί από την προσωπική τους περιουσία. Γιατί εμείς θυμόμαστε τον Νίκα μέχρι πρόσφατα να περηφανεύεται για το έργο ή μας δούλευε ή δεν ξέρει τι του γίνεται.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER