Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 09:53

Ελκυστική η παραλία στον Αγιο Νικόλαο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον


Είναι ελκυστική η παραλία στον Αγιο Νικόλαο της Μπούκας. Μαζεύει αρκετό κόσμο που την προτιμάει για το μπάνιο του, γιατί είναι ήσυχη και καθαρή.

Προσελκύει άτομα όχι μόνο από τη Μεσσήνη, αλλά και από τα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Ομως, δεν έχει βασικές υποδομές, δεν υπάρχει φροντίδα κι ενδιαφέρον από το δήμο, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί ούτε ένας κάδος καθαριότητας, ενώ σε όλη την παραλία υπάρχει μόνο ένα ντους.
«Από δω είναι πιο καθαρή, ενώ από κει έχει πολυκοσμία», παρατήρησε ο Γιάννης Κουτσανδριάς από τη Μεσσήνη και ζήτησε από το δήμαρχο να βάλει άτομα να την καθαρίζουν, καθώς κάθε Σαββατοκύριακο είναι γεμάτη.
Η Αννα Μπουγάτσου που κάνει διακοπές στη Θουρία, μας είπε πως «εδώ μας αρέσει καλύτερα, γιατί είναι πιο ήσυχα» και ζήτησε «να την καθαρίζουν. Αν είχε έναν κάδο, θα μαζεύαμε εμείς τα φύκια, που έβγαλε η θάλασσα».
Η αδελφή της Μαίρη Θεοχάρη ζήτησε «να βάλουν περισσότερα ντους -έχει μόνο ένα- και να φτιαχθεί λίγο η παραλία».
Η Κατερίνα Μπάκα που κάνει διακοπές στο Μαγγανιακό, επεσήμανε ότι «είναι ωραία εδώ, αλλά είναι απεριποίητα» και σημείωσε: «Να μην πετάει ο κόσμος ό,τι βρει, τι να κάνει και ο δήμος. Εδώ μας βολεύει, γιατί είναι πιο κοντά σε σχέση με την Καλαμάτα. Η κρίση μάς έχει κάνει να κοιτάμε τα πιο κοντινά».
Ο Γιάννης Δουβόγιαννης από τη Μεσσήνη, συμφώνησε ότι «εδώ μας αρέσει, γιατί έχει πιο ησυχία» και παρατήρησε, απευθυνόμενος σε κάθε αρμόδιο: «Σε όλη την παραλία, όμως, υπάρχει μόνο ένα ντους. Οργανωμένα συμφέροντα θέλουν να έχουν τον κόσμο στην άλλη παραλία. Πρέπει να απλωθεί ο κόσμος, να διαφημιστεί αυτό το κομμάτι Και να έχει έναν παραλιακό δρόμο από την Καλαμάτα». Επέκρινε και κάποιους ντόπιους «που δεν θέλουν την ανάπτυξη, δε θέλουν να έρθει ο ξένος -από άλλα μέρη της Μεσσηνίας- στη θάλασσά τους». Και αναρωτήθηκε «έχει πολλές παραλίες τέτοιες;».
Ο Νίκος Διαμαντάκος που βρίσκεται συχνά στη Μεσσήνη, παρατήρησε ότι «εδώ έχει ησυχία και είναι κοντά στο σπίτι μου» κι επεσήμανε πως
«πρέπει να φτιαχθεί ο παραλιακός δρόμος της Μπούκας και ο δήμος να καθαρίζει την παραλία».
Ο Δημήτρης Κορμάς που κάνει διακοπές στα Ζερμπίσια, συμφώνησε ότι «εδώ είναι ήσυχα και ωραία, στην από κει Μπούκα έχει πολυκοσμία, βαβούρα».
Ο μικρός Κωνσταντίνος Χιώτης από το Μελιγαλά παρατήρησε ότι «είναι ήσυχη και καθαρή παραλία, δεν έχει πολύ κόσμο. Και στην Καλαμάτα είναι λίγο πιο βαθιά».