Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 14:24

Δήμαρχοι και σύλλογοι ζητούν να επισκεφθεί ο Πούτιν τη Μάνη

Γράφτηκε από την
Δήμαρχοι και σύλλογοι ζητούν να επισκεφθεί ο Πούτιν τη Μάνη

Να επισκεφθεί τη Μάνη, καλούν το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν οι δήμαρχοι και οι επικεφαλής συλλόγων της περιοχής, με επιστολή τους προς το Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Βλαντιμίρ Κχικβισβίλι.

Στην επιστολή σημειώνουν ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας η επίσκεψη του Προέδρου στην περιοχή μας. Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από όλους εμάς δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, δήμαρχο Δυτικής Μάνης κ. Δημήτρη Γιαννημάρα, καθώς και τους προέδρους των Μανιάτικων Συλλόγων: Απανταχού Μανιατών Πειραιά κ. Στ. Μπαζάκο, Μανιατών με έδρα Καλαμάτα κ. Γ. Τζαννετάκη, και Γυναικών Μάνης κ. Αθ. Ξανθάκη, η πρόταση του κ. Λυκούργου Γαϊτανάρου, να ζητηθεί από την πρεσβεία της Ομοσπονδίας της Ρωσίας να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και επίσκεψη στη Μάνη».

Οι Μανιάτες επισημαίνουν πως «είναι γνωστός ο δεσμός της Μάνης με την Ρωσία με τα Ορλωφικά (αποστολή του Ορλώφ το 1770 και υπογραφή στη Μονή Δεκούλου - εστάλη δώρο της Αικατερίνης της Μεγάλης προς το Μοναστήρι το Ευαγγέλιο και ο Χρυσός Σταυρός), ο Χριστόφορος Περραιβός, μυηθείς μέλος της Φιλικής Εταιρείας το 1817 κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία, εστάλη το 1819 για να συμφιλιώσει τους Μανιάτες, και 3ον τη Βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά ή Μυζυθρά κέντρο της Ορθοδοξίας που δεσπόζει στην περιοχή.

 

Θεωρούμε ότι είναι τιμή για τον τόπο η ένδοξη Μάνη να δεχθεί την επίσκεψη ενός μεγάλου ηγέτη της εποχής μας».


NEWSLETTER