Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 10:15

Πρόστιμο 600 ευρώ από το Λιμεναρχείο στο δήμο επειδή άργησε με τους ναυασώστες

Γράφτηκε από τον

Πρόστιμα συνολικού ύψους 600 ευρώ έχει επιβάλει το Λιμεναρχείο στο Δήμο Καλαμάτας, για τη μη έγκαιρη πρόσληψη ναυαγοσωστών και την απουσία τους σε κάποιες θέσεις της παραλίας, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου.

Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή θα αποφασιστεί αν θα ασκηθεί ή όχι προσφυγή κατά των σχετικών αποφάσεων του Λιμεναρχείου.
Τα τρία πρώτα πρόστιμα, ύψους 100 ευρώ το καθένα, επιβλήθηκαν γιατί σε ελέγχους στις 15 Ιουνίου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες στο "Εσπέρια" και στις "Νεροτσουλήθρες" στη Ναυαρίνου, καθώς και στο Αλμυρό. Τα δύο άλλα, ύψους 150 ευρώ το καθένα, επιβλήθηκαν για τον ίδιο λόγο, για τη δεύτερη και την τρίτη θέση, μετά από ελέγχους στις 23 Ιουνίου.
Στην εισήγηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Χαράλαμπου Δημητρόπουλου αναφέρεται ότι«ο Δήμος Καλαμάτας υποστήριξε ότι η διαδικασία πρόσληψης δεν είχε ολοκληρωθεί κατά το χρόνο των ελέγχων χωρίς ευθύνη του Δήμου, για τους λόγους που αναφέρονται στο σώμα των υπ’ όψιν αποφάσεων (καθυστέρηση έκδοσης της απαιτούμενης εγκριτικής των προσλήψεων υπουργικής απόφασης, έγκριση μειωμένων έναντι των αιτηθέντων θέσεων κ.λπ.)». Κι εκτιμά πως «κατά τη γνώμη μας, εσφαλμένως απορρίφθηκαν ως ανεπαρκείς οι ισχυρισμοί του δήμου και εσφαλμένως επιβλήθηκαν τα άνω πρόστιμα».