Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 10:20

Ολομέτωπη επίθεση Μπρεδήμα σε Νίκα

Γράφτηκε από τον

Ολομέτωπη επίθεση στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα εξαπέλυσε χθες με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας.

Τον κάλεσε «να συνετιστεί και να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων Αριος, Θουρίας και Αρφαρών και να αφήσει τα έργα βιτρίνας σε περίοδο τουριστικής αιχμής, τα οποία έχουν δυσκολέψει εν πολλοίς τη ζωή των δημοτών».
Αρχικά ο κ. Μπρεδήμας εκτίμησε ότι «το παραλήρημα των λόγων και των "έργων" του δημάρχου αυτόν τον καιρό, δεν έχει προηγούμενο, αφού μέχρι και τον περιμετρικό Καλαμάτας, κατά τρόπο απαράδεκτο τον οικειοποιείται!». Τον επέκρινε, γιατί «επαίρεται ακόμη και για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί στην πόλη και την παραλία». Και αναφέρθηκε στη σύνδεση Αριστομένους και Γερμανού «με την κατασκευή πλακόστρωτου υπερυψωμένου τμήματος, που μόνο για το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε (διάβαση πεζών) δεν εξυπηρετεί. Απεναντίας εκθέτει τη ζωή των διερχόμενων πολιτών σε κίνδυνο».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κατηγόρησε το δήμαρχο ότι «εκτελώντας έργα χωρίς ιεράρχηση, παραβλέπει έργα ζωτικής σημασίας για το δήμο και τους δημότες» και αναφέρθηκε: «1) Στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και από αμίαντο αγωγού ύδρευσης. 2) Στο μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ως δήμαρχος και όχι η Περιφέρεια στην οποία προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες. Και το ερώτημα μένει αναπάντητο: Τι έκανε και τι κάνει 8 χρόνια δημαρχοντίας; Απεναντίας με τη μεταφορά και την αδιαφανή ταφή των απορριμμάτων ζημιώνει τα μέγιστα τα οικονομικά του Δήμου και ενέχει το βασικό κίνδυνο να εμπλακεί ο δήμος σε δικαστικές περιπέτειες, οι οποίες θα επιβαρύνουν τελικά τον καλαματιανό λαό, που σε τελευταία ανάλυση αυτός πληρώνει πάντα το μάρμαρο! 3) Στο έργο "θρύλος" της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας με κινέζικα μάρμαρα που ο λαός την αποκαλεί πλατεία Τιεν Αν Μεν!, το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, παρά το γυάλισμα. Καθημερινά ξεφτίζουν και δεν έχουν όλα αντικατασταθεί παρά τη ρητή διαβεβαίωση του δημάρχου, ενώ θα πρέπει να συσταθεί ειδική επιτροπή παραλαβής με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΕ για την αδιάβλητη κρίση επί της ποιότητας του έργου. 4) Στο γεγονός ότι κυκλοφόρησε πρόσφατα με δαπάνες του δήμου "προεκλογικό φυλλάδιο" για τις κοινωνικές δομές του δήμου, στο οποίο διαφημίζει τις δράσεις της δημοτικής αρχής, εμπλέκοντας παράλληλα φορείς, οι οποίοι εκ του αξιώματός τους θα πρέπει να είναι υπεράνω πολιτικών επιδιώξεων του δημάρχου».