Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 07:32

Αντικατάσταση 59 χιλιομέτρων του δικτύου ύδρευσης Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Αντικατάσταση 59 χιλιομέτρων του δικτύου ύδρευσης Καλαμάτας

Πενήντα επτά χιλιόμετρα παλιού δικτύου ύδρευσης πρόκειται να αντικατασταθούν στην πόλη της Καλαμάτας, από το έργο προϋπολογισμού 5.780.000 ευρώ, που θα ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβριο. Σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Καραγιάννης, ενημερώνοντας ότι η συμμετοχή της επιχείρησης είναι 764.000 ευρώ και πως ανάδοχος είναι η κοινοπραξία "Ανοδος ΑΤΕ - Αντώνης Γεωργίου Ασκούνης" με έκπτωση 38,64%. Πρόκειται να αλλαχθούν σωλήνες από αμίαντο και PVC πρώτης γενιάς, στη Φαρών, την Ακρίτα, την Αθηνών, την Αύρας, σε κάθετους δρόμους και σε γειτονιές, ενώ θα γίνουν και οι συνδέσεις των σπιτιών με το νέο δίκτυο.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε επίσης ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το έργο της αναβάθμισης - επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 5.245.000 ευρώ (με 413.000 ευρώ συμμετοχή της επιχείρησης και ανάδοχο την εταιρεία "Μεσόγειος"), που υλοποιείται με το σύστημα μελέτη - κατασκευή.

Για τη διαχείριση της λυματολάσπης είπε ότι έχει υποβληθεί πρόταση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και αναμένεται η κοινή υπουργική απόφαση για την αποδέσμευση ποσού 5 εκ. ευρώ.

Ακόμα, πληροφόρησε ότι: Αρχές Σεπτεμβρίου υποβάλλεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος για ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στη Θουρία και σ’ ένα μέρος των Λεΐκων, προϋπολογισμού 3.380.000 ευρώ. Ολοκληρώθηκε η βελτίωση του αντλιοστασίου στις εκβολές του Νέδοντα, με 209.000 ευρώ και ο χώρος θα περιφραχθεί. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Αριος και Αρφαρών και μικροεπεκτάσεις του δικτύου, ποσού 118.000 ευρώ. Ολοκληρώνονται μικροεπεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, 130.000 ευρώ. Αυτές τις μέρες υπογράφεται σύμβαση για αντικαταστάσεις - επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης 140.000 ευρώ. Υλοποιείται έργο μικροεπεκτάσεων δικτύων ακαθάρτων, 129.000 ευρώ.

Για την αποχέτευση του Αγίου Φλώρου ανέφερε ότι το έργο που έχει υλοποιηθεί από παλιά θα δουλέψει, θα γίνει στεγανοποίηση των προβληματικών δεξαμενών και τα λύματα από κει θα μεταφέρονται στο βιολογικό.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ - ΟΦΕΙΛΕΣ  ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ο κ. Καραγιάννης παρατήρησε ότι για όλα αυτά τα έργα η ΔΕΥΑΚ θα βάλει από το ταμείο της 1,9 εκ. ευρώ, τα 1,4 εκ. ευρώ μέσα στο 2013. Γι’ αυτό κάλεσε όλους τους δημότες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και κυρίως αυτούς που έχουν κάνει ρύθμιση. Παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει και γίνονται διακοπές στην υδροδότηση, κυρίως σε άτομα που είναι κατ’ εξακολούθηση κακοπληρωτές, από νωρίτερα και όχι τώρα με την κρίση. Και στάθηκε σ’ αυτούς που έχουν κάνει ρύθμιση αλλά δεν πληρώνουν, ενώ δε φαίνεται να είναι φτωχοί και να έχουν τόση μεγάλη ανάγκη.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER