Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 07:36

Υπάρχουν χρήματα για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την

Σίγουρος είναι ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ότι ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα γίνει και πιστεύει πως τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις είναι διασφαλισμένα. Ο κ. Αναστασόπουλος μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει τι στόχους εξυπηρετούν οι παράγοντες του υπουργείου οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα. Τόνισε επίσης πως πιστεύει ότι υπάρχει κυβερνητική βούληση για να γίνει το έργο και έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς που λένε ότι οι πιστώσεις είναι διασφαλισμένες. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης μάλιστα συναντήθηκε προχθές στην Αθήνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη για το θέμα του δρόμου και συγκεκριμένα για την προσφυγή που θα καταθέσει ο δήμος. Χθες με δηλώσεις του είπε ότι η προσφυγή θα κατατεθεί εμπρόθεσμα, πριν τις 14 Οκτωβρίου. Τόνισε δε ότι η προσφυγή δεν έχει στόχο να καθυστερήσει το έργο ή να ακυρώσει την απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. "Ο συγκεκριμένος άξονας είναι ένα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής και θέλουμε να ληφθούν υπόψιν οι απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του", ξεκαθάρισε. Είπε ακόμη ότι υπέβαλε και σχετικό υπόμνημα στον υπουργό κ. Μανιάτη, μαζί με το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τους τροποποιημένους περιβαλλοντικούς όρους. "Υπογραμμίζω ότι ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας έχει συμβάλει καθοριστικά για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων και έχει αποδεχτεί τα περισσότερα από αυτά που ζητά η τοπική κοινωνία", τόνισε ο δήμαρχος. Ομως -πρόσθεσε- δεν μπορούν να αποτυπωθούν όλα όσα ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, γι' αυτό και "έχουμε την υποχρέωση να προσφύγουμε στο ΥΠΕΚΑ για να διασφαλίσουμε ό,τι μας έχει πει ο Μανώλης Αγγελάκας και έχει αποφασίσει το Σώμα". 

Καταλήγοντας ο Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε για μια ακόμη φορά ότι "δεν δημιουργούμε καμία καθυστέρηση και δεν αποκλείεται μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής να έχει έρθει και η οριστική μελέτη, οπότε και θα καμφθούν όλες οι αντιρρήσεις εφόσον λαμβάνει υπόψιν τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου".

 

Ν.Κ.