Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 07:43

Απάντηση του Φίλιππου Μπάμη στην Ελένη Αλειφέρη: "Η ευγένεια δεν αυτοπροσδιορίζεται, είναι μόνον θέμα ανατροφής"

Γράφτηκε από την

Πολύ ωραία κ. Αλειφέρη, μετά την μακροσκελή επιστολή σας στην έγκριτη εφημερίδα "Ελευθερία" (ημερήσια εφημερίδα της Μεσσηνίας) στις 20-8-2013, το καταλάβαμε όλοι. Θα είστε ή προσπαθείτε να είστε υποψήφια δήμαρχος Δήμου Οιχαλίας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Απλά θα μπορούσατε να το κάνετε χωρίς ειρωνείες, λασπολογίες και κηρύγματα μίσους.

Δεν διαθέτετε ευγένεια ψυχής εξ ου οι ειρωνείες σε εισαγωγικά, δεν βολεύεστε στην αξιωματική αντιπολίτευση, αφού εκεί σας έστειλε η ψήφος των συνδημοτών μας εξ ου και η άρνησή σας στους δημοκρατικούς κανόνες, δεν διδάσκεσθε από την ιστορία εξ ου και η προσκόλλησή σας στα κηρύγματα μίσους στο θυμικό των συνδημοτών μας.

Η σύγχυσή σας είναι προφανής, όχι με τον κ. Κουκούτση, αλλά γιατί την δεύτερη Κυριακή των προηγούμενων δημοτικών εκλογών ηττηθήκατε.

Η συνολική επίθεση κατά πάντων σάς φέρνει στην δύσκολη θέση να υποψιασθεί κάποιος μήπως εσείς κάτι δεν κάνετε καλά.

Αφού διαλέξατε την ανοιχτή επιστολή να επικοινωνήσετε με τους ψηφοφόρους του Δήμου Οιχαλίας, θα μου επιτρέψετε πιστεύω να ενημερώσω τους συνδημότες για όσα μου καταλογίζετε λασπολογώντας προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Πρώτον: Εγώ και πολλοί συνδημότες μας, όχι μόνο εσείς, έχουμε την ατυχία δικοί μας άνθρωποι να βρίσκονται στην περίφημη πια Πηγάδα του Μελιγαλά. Ολοι μας με περίσκεψη και πόνο ψυχής ευχόμαστε και προσπαθούμε με θεμέλιο τους δημοκρατικούς θεσμούς να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα, που μάτωσαν την καρδιά της πατρίδας.

Σε τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχουν θύτες και θύματα, υπάρχουν μόνο θύματα και αυτά τιμούμε και δεν χρειάζομαι υποδείξεις να κρατώ το χώρο του μνημείου σε αρίστη κατάσταση σεβόμενος την αγωνία των συγγενών των θυμάτων, που την ημέρα της μνήμης αισθάνονται τον χώρο δικό τους.

Και αν δεν σας διδάσκει τίποτα η δική μας ιστορία, ρίχτε μια ματιά σήμερα στην μεσογειακή γειτονιά πόσες εκατόμβες νεκρών μετρούν κάθε μέρα στην Συρία και την Αίγυπτο. Αυτό θέλετε με τα κηρύγματά σας;

Δεύτερον: Η είρων και διαρκώς λασπολογούσα επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είχε την ατυχία την ημέρα δημοσιότητας της επιστολής της η εφημερίδα "Ελευθερία" στην σελίδα 19 να παρουσιάσει μια καταπληκτική φωτογραφία του αγωνιστικού χώρου του σταδίου Μελιγαλά με φυσικό χορτάρι, που από την δεκαετία του 1970 δεν είχε μπει ούτε ένα λιθαράκι. Επισκευάστηκαν τα αποδυτήρια, το γήπεδο μπάσκετ και έχει εξασφαλισθεί ένα σημαντικό ποσό για την αναστύλωση των κερκίδων.

Τρίτον: Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε η κατασκευή κολυμβητηρίου στο Μελιγαλά και είναι γεγονός επιτέλους η μελέτη για την κατασκευή μουσείου στον τόπο καταγωγής της Μαρία Κάλλας.

Τέταρτον: Μερικά έργα που είναι σε φάση υλοποίησης:

1. Δρόμος Κούβελα - 7η επαρχιακή οδός - Επικούριος 3.250.000 €

2. Δρόμος Αγία Θεοδώρα - 7η επαρχιακή 1.025.000 €

3. Δρόμος Αγιάννης - Αμπελιώνα - Αγιος Σώστης 150.000 €

4. Πλατεία Αγίου Σώστη 85.000 €

5. Αντικατάσταση δικτύων αμιάντου Μέλπεια - Παραπούγκι 570.000 €

6. Αγροτική οδοποιία τ. Δήμου Οιχαλίας 615.000 €

7. Αγροτική οδοποιία τ. Δήμου Μελιγαλά 400.000 € κ.λπ.

Πέμπτον: Ενοχλεί την πρώην δήμαρχο ότι κατασκευάσαμε πλατεία στην Τ.Κ. Σκάλας, ενώ είχε τοποθετήσει πινακίδα έργου χωρίς χρηματοδότηση και χώρο κατασκευής ανύπαρκτο. Προφανώς ενοχλείται γιατί προωθούμε μελέτη για την αποχέτευση του χωριού της Τ.Κ. Τσουκαλέικα, που προεκλογικά είχε υποσχεθεί χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες και χώρους κατασκευής αντλιοστασίων.

Εκτον: Το προεκλογικό πυροτέχνημα της κ. Αλειφέρη, που ξήλωσε την πλατεία του Αγιάννη στον Μελιγαλά και τον δρόμο στο Νιοχώρι, το ολοκλήρωσε και το πλήρωσε η σημερινή δημοτική αρχή.

Και κάτι τελευταίο. Επιτέλους προωθείται η μελέτη για την κατασκευή της εξόδου της εθνικής οδού Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά που εξυπηρετεί επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ιθώμης.

Οι συνεργάτες μου και εγώ δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά, παρά την τραγική κατάσταση της χώρας με τις απίστευτες περικοπές, να πετύχουμε το καλύτερο για τον δήμο μας και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του χωρίς να το διατυμπανίζουμε κάθε φορά.

Στον τόπο, που γεννήθηκα, δεν ήρθα να καταξιωθώ κοινωνικά ή αποκατασταθώ επαγγελματικά, αλλά μόνο να προσφέρω, και αυτό το κάνω με περίσσεια ψυχής, όπως πολύ καλά γνωρίζετε κ. Αλειφέρη όταν υπογράφατε μετά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ίδρυση του σωματείου φίλων Μαρία Κάλλας.

Αρα η ευγένεια δεν αυτοπροσδιορίζεται, είναι μόνο θέμα ανατροφής.

 

Φίλιππος Μπάμης

 

Δήμαρχος Δήμου Οιχαλίας