Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 14:20

Τέλη κυκλοφορίας 100 ευρώ για... μόνιππο στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Τέλη κυκλοφορίας 100 ευρώ για... μόνιππο στην Τριφυλία

Τα τέλη χορήγησης άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος, καθώς και τα τέλη για την ετήσια ανανέωσή της όρισε χθες για πρώτη φορά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, αφού υπήρξε σχετικό αίτημα από δημότη της περιοχής προκειμένου να κυκλοφορεί την άμαξα του.

 

Ετσι τα τέλη για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας ορίστηκαν σε 100 ευρώ - ποσό το οποίο επικράτησε τελικά αφού αποτελούσε την αρχική πρόταση, αν και υπήρχαν απόψεις ότι θα έπρεπε να είναι μια τιμή συμβολική. Τα ετήσια τέλη για την ανανέωση της άδειας ορίστηκαν στα 50 ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση, όπου όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα, δεν εγκρίθηκε το πρακτικό του ανοιχτού διαγωνισμού  για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συνδέσεις Δικτύου Υδρευσης Φιλιατρών», καθώς η επιτροπή έκρινε ασύμφορη την προσφορά που κατατέθηκε. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 120 χιλιάδες ευρώ και υπήρξε μόνο ένας ενδιαφερόμενος που κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 12%, η οποία κρίθηκε ως μη συμφέρουσα. Ετσι, αφού όπως τονίστηκε το έργον δεν είναι επείγον, αποφασίστηκε η επανάληψη του διαγωνισμού.

Από την άλλη εγκρίθηκαν τα πρακτικά των πρόχειρων διαγωνισμών, για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου για την ΔΕ Γαργαλιάνων, προϋπολογισμού 23.969 ευρώ, και για την ΔΕ Φιλιατρών, προϋπολογισμού 23.986 ευρώ. Επίσης, για την προμήθεια υδραυλικών υλικών συντήρησης - επέκτασης υδραγωγείων, για την ΔΕ Γαργαλιάνων προϋπολογισμού 16.777 ευρώ και για τη ΔΕ Φιλιατρών 19.136 ευρώ.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER