Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 07:33

Ντου στην πλατεία για τα τραπεζοκαθίσματα

Γράφτηκε από τον
Ντου στην πλατεία για τα τραπεζοκαθίσματα

Τα τραπεζοκαθίσματα από 4 καφετέριες της κεντρικής πλατείας μάζεψε χθες το πρωί ο Δήμος Καλαμάτας, λόγω οφειλών οι οποίες συνολικά υπολογίζονται σε 150.000 ευρώ. Οπως μας διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, τα 3 καταστήματα είχαν οφειλές χρόνων, ενώ το τέταρτο είχε κάνει παράνομη κατάληψη χώρου.

Ο κ. Μπουζιάνης επεσήμανε ότι τα ποσά είναι μεγάλα, λόγω των προστίμων και των προσαυξήσεων, τα οποία έχουν τριπλάσια αξία από το αρχικό κεφάλαιο. Παρατήρησε πως για να πάρουν πίσω τα τραπεζοκαθίσματα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν το 30% του ποσού που οφείλουν. Ενημέρωσε πως οι έλεγχοι και οι αφαιρέσεις των τραπεζοκαθισμάτων θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της πόλης, όπως στην Παραλία. Δεν ήταν σε θέση όμως να μας ενημερώσει για το ακριβές ποσό που οφείλουν συνολικά στο δήμο οι ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ και εστίασης από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, επικαλούμενος την επιπλέον επιβάρυνση από πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος δεν μπορούσε να δείξει άλλη ανοχή, καθώς είναι θέμα εφαρμογής του νόμου και του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επαγγελματιών. Εξήγησε ότι το μάζεμα των τραπεζοκαθισμάτων ξεκίνησε από την πλατεία γιατί εκεί ήταν οι μεγάλες οφειλές και υπενθύμισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει μειώσει κατά 10% τα τέλη κοινόχρηστων χώρων.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σχολίασε ότι «όποιος θέλει χώρο πρέπει να τον πληρώνει. Δεν μπορεί να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Οι επαγγελματίες να παίρνουν όσο χώρο μπορούν να πληρώσουν».

Ενας επαγγελματίας της πλατείας ζήτησε από το δήμο να δείξει ανοχή, λόγω της κρίσης. Ανέφερε ότι έχουν μειωθεί τα έσοδά τους μετά την ανάπλαση, γιατί νοικιάζουν πλέον μικρότερο χώρο και καταργήθηκαν  τα "θερμοκήπια", που έδιναν περισσότερη δουλειά το χειμώνα. Και παρατήρησε ότι δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος, γι’ αυτό χρωστάει.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER