Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 14:03

Σχεδιασμός του Δήμου Ευρώτα για την συνεργασία με την «Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή»

Γράφτηκε από την
Σχεδιασμός του Δήμου Ευρώτα για την συνεργασία με την «Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή»

Στη νέα ημέρα που ξημερώνει στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμος Ευρώτα, ένας αγροτικός δήμος με απαράμιλλα προϊόντα δίνει το παρόν και σχεδιάζει το επόμενο βήμα για την συνεργασία με την «Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή».

 

Στα πλαίσια αυτά ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης σε συνάντηση με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντατικοποιεί τις διαδικασίες εκείνες για την υλοποίησή μιας μακρόπνοης συνεργασίας που θα αναδείξει τόσο την περιοχή όσο και τα προϊόντα της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος του κέντρου θα είναι η έρευνα πάνω στο νερό άρδευσης και ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ευρώτα, η ανάπτυξη καινοτόμων καλλιεργητικών πρακτικών που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τα τοπικά προϊόντα και βεβαίως η ενημέρωση όλων όσων έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα καθώς η αγροτική παραγωγή εξελίσσεται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Στην συνεργασία θα έχουν λόγο όλοι οι αρμόδιοι φορείς άμεσα συνδεδεμένοι με τον πρωτογενή τομέα, όπως οι Συνεταιρισμοί, Σύλλογοι, Νέοι Αγρότες κ.λπ για μια κοινή πορεία πάνω στην Αγροτική Παραγωγή.

Επίσης σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας και Περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνουν προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υφαλμήρωσης ενώ στον σχεδιασμό θα έχει λόγο και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πρόγραμμα για την συνεργασία με την «Αμερικανική Γεωργική Σχολή» θα ενταχθεί στην προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 ενώ ανακοινώσεις για τις δράσεις αναμένονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η κρίση και ο οικονομικός μαρασμός δίνει το σύνθημα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν στην Αγροτική Παραγωγή και ο Δήμος Ευρώτα θα είναι έτοιμος για να σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα

 

 


NEWSLETTER