Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 08:12

Εφαρμογή τoυ νόμου στη λιμενική ζώνη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εφαρμογή τoυ νόμου στη λιμενική ζώνη

Να εφαρμοστεί η νομιμότητα σε κάθε κατεύθυνση -και στους επαγγελματίες του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης που δεν πληρώνουν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων- ζήτησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας από τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κατά την παρθενική του συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος προέτρεψε το Δ.Σ. του νέου δημοτικού φορέα να προσφέρει έργο και σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει αλλαγή σε ζητήματα καθημερινότητας. Οι προτροπές του αφορούσαν και τους υπαλλήλους, στους οποίους εγγυήθηκε την ασφάλεια της μισθοδοσίας τους. Ζήτησε επίσης από το Δ.Σ. να προτάξει το έργο του παραθαλάσσιου πάρκου από το "Πανελλήνιο" έως του "Κοιλάκου", προτείνοντάς το ως το μοναδικό έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου -για το οποίο έλαβε δέσμευση- που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Παρατήρησε ότι ο νέος φορέας θα ασχοληθεί με τη βελτίωση των υποδομών του λιμανιού, καθώς, σύμφωνα με το ειδικό χωροταξικό σχέδιο του τουρισμού, προτείνεται ως λιμάνι κρουαζιέρας, συμβάλλοντας στη στήριξη της κρουαζιέρας. Διαβεβαίωσε το λιμενάρχη ότι θα έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία για όλα τα ζητήματα, και της μετανάστευσης και δήλωσε πως θα είναι συμπαραστάτες στα προβλήματα του Λιμεναρχείου.

Ο κ. Νίκας δήλωσε χαρούμενος και συγκινημένος γιατί όπως είπε δικαιώνονται οι δικοί του αγώνες, των Δημοτικών Συμβουλίων και πρώην δημάρχων από τον αείμνηστο Κώστα Κουτουμάνο, που αγωνίστηκαν ώστε ο δήμος να έχει λόγο για την Παραλία. Ακόμα, ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη, τον πρώην γ.γ. Λιμένων Κώστα Μουτζούρη και το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Μανδηλάρης σημείωσε ότι στόχοι του Δ.Σ. είναι η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς και η άμεση διενέργεια πλειστηριασμών για να απομακρυνθούν τα σαπιοκάραβα από το λιμάνι. Ενημέρωσε ότι θα καλέσει τους καταστηματάρχες για να συζητήσει για τις οφειλές και τα προβλήματά τους και τόνισε πως θέλουν το λιμάνι να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης.

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER