Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 22:15

Αποκατάσταση ταφικών μνημείων στο νεκροταφείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποκατάσταση ταφικών μνημείων στο νεκροταφείο Καλαμάτας

Ξεκινά η αποκατάσταση των ταφικών μνημείων στο νεκροταφείο Καλαμάτας, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 1986.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας συζήτησε σήμερα για τη συγκεκριμένη παρέμβαση με την αρχιτέκτονα Βεατρίκη Γάττου, της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Δυτικής Ελλάδος του υπουργείου Πολιτισμού. Οπως είπε ο δήμαρχος, υπήρξε συνεννόηση, ώστε να συναντηθεί και με τη γενική διευθύντρια της υπηρεσίας, για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ξεκινάει άμεσα η αποκατάσταση του ταφικού μνημείου Χρυσοσπάθη και η σχετική παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η αποκατάσταση του ταφικού μνημείου Εφεσίων.

 

Ο δήμος θα έχει οικονομική συμβολή στην αποκατάσταση των ταφικών μνημείων και ο δήμαρχος όρισε τον αρχιτέκτονα Νίκο Γιαννακόπουλο, για τις αναγκαίες συνεννοήσεις με τους αρχιτέκτονες και αρχαιολόγους του υπουργείου. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης παρέμβασης θα αξιοποιηθούν και τα σπαράγματα ταφικών μνημείων που φυλάσσονται σε δύο κοντέινερ μετά τους σεισμούς του 1986.

Σχόλια  

0 # Στ. Σταθουλόπουλος 02-09-2013 23:50
εν καταλαβαίνω γιατί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εξακολουθεί να επιτρέπει το ΑΙΣΧΡΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ που ανταλλάσσουν κάποιοι στο Chat κάτω δεξιά σε όποια σελίδα κι αν ανοίξει κανείς (κάτω ακριβώς από την ρουμπρίκα In Kalamata)...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER