Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 13:32

Αγανάκτηση στη Ροδιά για τις διακοπές νερού

Γράφτηκε από τον
Αγανάκτηση στη Ροδιά για τις διακοπές νερού

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο μικρό χωριό Ροδιά του Δήμου Τριφυλίας, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ύδρευση του χωριού τους καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα προβλήματα το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί αφού βλέπουν το νερό με το σταγονόμετρο και παρά τα συνεχή παράπονά τους στη δημοτική αρχή, δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ τους δίνεται και η απάντηση πως φταίνε οι ίδιοι που το καταναλώνουν ποτίζοντας κήπους. Ωστόσο η υπομονή και οι αντοχές τους έχουν πλέον φτάσει στα όριά τους και οι κάτοικοι τονίζουν ότι τα προβλήματα ξεκινούν από το υδραγωγείο του χωριού το οποίο έχει βουλώσει.

Οπως ενημερωθήκαμε από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας οι οποίες συνεπικουρούν το δήμο στα θέματα ύδρευσης και στη Δημοτική Κοινότητα Τριπύλας, για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεργείο της υπηρεσίας να πάει στο χωριό ώστε να ελέγξει το δίκτυο και να το ξεβουλώσει εφόσον διαπιστωθεί πρόβλημα.

Επικοινωνώντας με τον εκπρόσωπο του Τ.Σ. του χωριού Χαράλαμπο Γιαννόπουλο, μας επισήμανε ότι ο λόγος του προβλήματος όπως εικάζεται είναι το βουλωμένο δίκτυο του υδραγωγείου.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την περιοχή Γιάννης Βασιλόπουλος επέμεινε ότι όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι δεν γίνεται καλή χρήση του νερού από τους κατοίκους. Μάλιστα μας ανέφερε ότι επί προεδρίας του στην Κοινότητα Τριπύλης έγινε μια δεξαμενή άρδευσης δίπλα από την δεξαμενή ύδρευσης ώστε να συγκεντρώνει το νερό που περισσεύει και μάλιστα μπήκαν λάστιχα που το μετέφεραν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Αντί όμως να χρησιμοποιούν αυτά τα λάστιχα οι κάτοικοι χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για να ποτίζουν αμπέλια και ελιές. Ωστόσο σημείωσε ότι έχει ενημερωθεί η ΔΕΥΑΚΥ και θα κάνει έλεγχο του δικτύου, ωστόσο τόνισε ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν γίνει καλή χρήση του νερού.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER