Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 10:55

Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του βιολογικού της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ξεκινά το έργο αναβάθμισης  του βιολογικού της Καλαμάτας

Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει το έργο αναβάθμισης κι επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας, προϋπολογισμού 4.265.000 ευρώ.

Αυτό οριστικοποιήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο για τα έργα που εκτελούνται ή επιδιώκεται να εκτελεστούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και διευθυντών υπηρεσιών.
Οπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι: α) Για το αδιάνοικτο τμήμα της οδού Βασ. Γεωργίου θα γίνει δίκη για τον προσδιορισμό τιμής μονάδος την 1η Οκτωβρίου, ύστερα από 4 αναβολές. β) Για την αναβάθμιση κι επέκταση του βιολογικού καθαρισμού στις 9 Ιουλίου υπογράφηκε η σύμβαση ύψους 4.179.700 ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία "Μεσόγειος Α.Ε.". Ο συμβατικός χρόνος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 12 μήνες. Το έργο είχε δημοπρατηθεί στις 19 Νοεμβρίου 2012 με το σύστημα μελέτη - κατασκευή, η οριστική μελέτη του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο, γι’ αυτό και ξεκινούν οι εργασίες την επόμενη εβδομάδα. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Η ΔΕΥΑΚ συμμετέχει με το ποσό των 421.000 ευρώ για εργασίες που δεν είναι επιλέξιμες. γ) Την επόμενη εβδομάδα η ΔΕΥΑΚ θα κάνει έλεγχο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, που έχει κατασκευασθεί στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Φλώρου, προκειμένου να εξεταστεί εάν είναι δυνατή η λειτουργία του. δ) Το Δημοτικό Κολυμβητήριο έχει συμπεριληφθεί σε πιλοτικό πρόγραμμα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων δημοσίου τομέα με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παράλληλα, προχωρεί η μελέτη για τη θέρμανση της πισίνας.


NEWSLETTER