Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 09:04

Δήμος Καλαμάτας: Απευθείας αναθέσεις καταγγέλλει η μειοψηφία

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Απευθείας αναθέσεις  καταγγέλλει η μειοψηφία

Τις απευθείας αναθέσεις από το Δήμο Καλαμάτας και προσωπικά από το δήμαρχο, κατήγγειλε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος και η Οικονομική Επιτροπή προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις ο πρώτος και σε "ελλειποβαρείς" αποφάσεις που κινούνται στα όρια της νομιμότητας, η Οικονομική Επιτροπή», ανέφερε ο κ. Μπρεδήμας. Είπε ότι χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ανάθεσης σε συγκεκριμένο μηχανικό ενεργειακό επιθεωρητή του ελέγχου ενεργειακής απόδοσης του αναψυκτηρίου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, χωρίς «καν ο Δήμος να προχωρήσει σε κλήρωση μεταξύ επαγγελματιών, ως όφειλε και είχε κάνει σε ανάλογο έργο». Και παρατήρησε πως «το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο εν λόγω μηχανικός έχει έμμεση σχέση με στέλεχος της δημοτικής αρχής».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κατήγγειλε τη δημοτική αρχή «για τις παράνομες και παράτυπες ενέργειές της, που γίνονται σχεδόν κατά συρροήν» και την κάλεσε «να εγκαταλείψει τις παραπάνω τακτικές και κακές συνήθειες… και να επιστρέψει στη λεωφόρο της νομιμότητας και της πλήρους διαφάνειας». Τέλος, εκτιμά ότι «αυτά τα περιστατικά μας γυρίζουν στις εποχές των αλήστου μνήμης "μαυρογιαλούρων"!».


NEWSLETTER