Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 07:48

Κινητικότητα και ονοματολογία στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κινητικότητα και ονοματολογία στο Δήμο Τριφυλίας

Με το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα πάμε στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να είναι ακόμη μετέωρο -παρόλο που όλα δείχνουν ότι θα πάμε με επιλογή υποψηφίων μέσα από 2 ξεχωριστές λίστες, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων-, στο Δήμο Τριφυλίας το τοπίο είναι ρευστό.

Ωστόσο διεργασίες φαίνεται να υπάρχουν και να γίνονται άλλοτε κρυφά και άλλοτε πιο φανερά, με στόχο τη σφυγμομέτρηση του αντίκτυπου που έχουν.

Πάντως όσο το εκλογικό σύστημα μένει θολό τόσο και οι ενδιαφερόμενοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αν και το τελευταίο διάστημα κάποια νέα σενάρια έχουν αρχίσει να ακούγονται στην περιοχή.

Κάνοντας μια ανασκόπηση στο τι γίνεται στην περιοχή και με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, αν εξαιρέσει κανείς τη "Λαϊκή Συσπείρωση", στις άλλες δύο δημοτικές παρατάξεις αναμένονται σημαντικές αλλαγές.

Ξεκινώντας από την πλειοψηφία, ο νυν δήμαρχος Κώστας Κόλλιας φαίνεται να βρίσκεται σε δίλημμα για το τι θα πράξει στη συνέχεια. Και μπορεί πριν λίγο καιρό μια αλλαγή του νόμου να τον απομάκρυνε από το ενδεχόμενο να θέσει πάλι υποψηφιότητα, αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει και σήμερα. Σίγουρα θα μετρήσει τις δυνάμεις του και από εκεί και πέρα θα πάρει τις αποφάσεις του. Η δημοτική του ομάδα πάντως φαίνεται να έχει χωριστεί σε αρκετά κομμάτια και θεωρείται άθλος να τη... συγκολλήσει.

Από την δημοτική του ομάδα είδαμε πριν από λίγο καιρό την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Καλκαβούρα από τους Γαργαλιάνους, που ίσως να σηματοδοτεί και κάτι περισσότερο, αφού πολλοί θεωρούν ότι με τόσα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και με το νέο εκλογικό νόμο ίσως ήρθε η ώρα να κινηθεί πιο δυναμικά. Από τους Γαργαλιάνους και ο νυν αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, φαίνεται ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχει κάνει επαφές και κρούσεις σε αρκετά άτομα και σύντομα αναμένεται να πάρει αποφάσεις.

Από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την παρουσία του Παναγιώτη Τσίγγανου, που έφτασε ένα βήμα πριν την κάθοδό του στις προηγούμενες εκλογές, πράγμα που σημαίνει ότι φιλοδοξίες σίγουρα υπάρχουν.

Μένοντας στο συνδυασμό της πλειοψηφίας, τροφή για σχόλια έχει δώσει το πρόσφατο γεύμα 5 νυν συμβούλων με τον πρώην δήμαρχο Φιλιατρών Αλκη Ξύγκα στο Μάραθο. Κάτι που έφερε στο προσκήνιο το όνομά του και θεωρείται πιθανός υποψήφιος, με πολλούς να λένε πως θα έχει και την υποστήριξη του πρώην νομάρχη Δημήτρη Δράκου - ο οποίος στον φιλικό του κύκλο λέει ότι ο ίδιος δεν θα ασχοληθεί με το δήμο.

Περνώντας στο συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης, οι πληροφορίες λένε πως σε ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος έχει πει πως δεν επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος. Εκεί το τοπίο είναι ακόμη πιο θολό, αφού δεν φαίνεται να έχει κάποιος το προβάδισμα, πλην ίσως του Σωτήρη Μπακούρου που δείχνει να χειρίζεται τον αντιπολιτευτικό λόγο αυτή την στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα πρέπει ωστόσο να αποκλειστούν πρόσωπα όπως οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Τσίγγανος και Γιάννης Κατσαργύρης.

Τα μόνο ξεκάθαρο πράγμα φαίνεται να προέρχεται από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", όπου ο Σαράντος Κουκούμης θα είναι όπως όλα δείχνουν και πάλι υποψήφιος.

Ωστόσο και πέρα από τους υπάρχοντες συνδυασμούς, φαίνεται να μπαίνουν στο παιχνίδι νέα πρόσωπα και νέες παράμετροι. Μην ξεχνάμε ότι από την πλευρά των αριστερών δυνάμεων με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί αυτοδιοικητική κίνηση που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στις ερχόμενες εκλογές, αφού τα ποσοστά του κόμματος έχουν ανέβει σημαντικά στην περιοχή. Τα ονόματα δίνουν και παίρνουν για τους πιθανούς υποψηφίους, ανάμεσα σε πρόσωπα γνωστά στην περιοχή, όμως όπως μας έλεγε μέλος της κίνησης, τα μέλη της θα είναι αυτά που θα έχουν τον πρώτο λόγο στην επιλογή τού επικεφαλής.

Επίσης έχει ακουστεί η πρόταση του εμπορικού κόσμου, που δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και την κάθοδο στις εκλογές, με πιθανό υποψήφιο τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Δεν θα πρέπει ακόμη να ξεχνάμε τη δύναμη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή και τα υψηλά ποσοστά που έχει, και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα στηρίξει συγκεκριμένο πρόσωπο ως επικεφαλής - κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Από το ονόματα που ακούγονται για υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, είναι αυτό του πρώην δημάρχου Αετού Δημήτρη Δριμή, ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες έχει κάνει κάποιες κρούσεις και βολιδοσκοπεί καταστάσεις.

Επίσης σε κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο είδαμε να γίνεται αναφορά στο όνομα του γιατρού Τάκη Κορμά, ο οποίος από πολλούς -ειδικά στην Κυπαρισσία- θεωρείται ότι μόνο τυχαία δεν αναφέρθηκε.

Επίσης κρούσεις φαίνεται ότι έχουν γίνει σε πολύ ισχυρό επιχειρηματικό πρόσωπο της περιοχής, που όμως δεν μοιάζει διατεθειμένο να ασχοληθεί με τα κοινά. Οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι έχει απαντήσει αρνητικά και είναι κατηγορηματικός σε αυτό. Το πρόσωπο αυτό πάντως, αν απαντούσε θετικά, θα προκαλούσε αίσθηση και συνάμα μια ισχυρή δυναμική.

 

 

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER