Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 08:28

O Δήμος διεκδικεί επιχορήγηση του φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
O Δήμος διεκδικεί επιχορήγηση του φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη

Επιχορήγηση από το υπουργείο Παιδείας για τη διοργάνωση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη επιδιώκει ο Δήμος Μεσσήνης, με την κατάθεση πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση". Η πρόταση χρηματοδότησης έχει προϋπολογισμό 418.000 ευρώ ώστε να εξασφαλιστούν τα χρήματα για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ τόσο για το 2014 όσο και για το 2015. 

Σύμφωνα με εισήγηση του αντιδημάρχου Γιώργου Δαβίλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμος πληροί τις προϋποθέσεις για την επιχορήγησή του από το πρόγραμμα, καθώς το φεστιβάλ αφορά κυρίως μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - ενώ, επιπλέον, περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα τον πολιτισμό στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης. 

"Οι δράσεις αυτές είναι ευρύτερες και περιλαμβάνουν εκπαίδευση των μαθητών με μέσο και εργαλείο τον πολιτισμό. Ο Δήμος Μεσσήνης έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο Διεθνή Νεανικά και Μαθητικά Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη (το 2012 και το 2013) και σκοπεύει ο θεσμός αυτός να γίνει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς προβολής του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού", ανέφερε ο κ. Δαβίλλας.  

Στα έξοδα που θα καλύψει η αιτούμενη επιχορήγηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η υποδοχή, η φιλοξενία και μεταφορά των θεατρικών ομάδων, που θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας και παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού και εντύπων για την ενημέρωση και προβολή όλων των δράσεων των φεστιβάλ. Ακόμη θα καλυφθούν τα έξοδα διοργάνωσης ημερίδας και φιλοξενίας επώνυμων ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, για τη δημοσιοποίηση της αξίας του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και όλων των δράσεών του. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER