Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 22:50

Νίκας κατά ιδιοκτητών για τα τραπεζοκαθίσματα

Γράφτηκε από την

“Η εικόνα της πλατείας με πληγώνει” δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας την περασμένη Πέμπτη το βράδυ απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο υπερψήφισε ομόφωνα τον κανονισμό διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων.
Η αναφορά του Π. Νίκα είχε να κάνει με τους περίκλειστους χώρους τραπεζοκαθισμάτων -“10 επαγγελματίες στην Καλαμάτα θεωρούν ότι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι η αυλή του σπιτιού τους, αρνούνται ακόμα και να δώσουν στο δήμο το τέλος χρήσης, προσφεύγοντας στα διοικητικά δικαστήρια” σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Οπως τόνισε δε, η όποια ανοχή θα υπάρξει μέχρι να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της πλατείας -για το οποίο είπε ότι περιμένει την τελική υπογραφή από τον απερχόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη. “Στο εξής, τα τετραγωνικά των κοινόχρηστων θα δίνονται με αυστηρή εφαρμογή της άδειας λειτουργίας κάθε καταστήματος” πρόσθεσε ο Π. Νίκας.
Ο δήμαρχος, δεχόμενος τη σχετική κριτική, αποδέχθηκε ότι η δημοτική αρχή έκανε λάθος στην περίπτωση της Χρήστου Κουμάντου χωροθετώντας τα τραπεζοκαθίσματα στη μέση του πεζόδρομου -υποστήριξε πάντως ότι ήταν εσφαλμένη η μελέτη. Τόνισε παράλληλα ότι δε νοείται τα τραπεζοκαθίσματα να χωροθετούνται διαφορετικά σε κάθε πεζόδρομο της Καλαμάτας, πόσω μάλλον όταν το πλάτος των εν λόγω δρόμων δεν επιτρέπει, όπως στην πράξη αποδείχθηκε, να μπαίνουν τα τραπέζια στη μέση.
Πάντως διευκρίνισε ότι θα επιχειρηθεί, αφ’ ενός να υπάρξει αυστηρή επιτήρηση από τη δημοτική αστυνομία του κανονισμού και αφ’ ετέρου ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ανάλογα με τις κατά τόπους συνθήκες.
Το ίδιο ανέφερε και για τα περίπτερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν είναι δυνατόν σε 3 τ.μ. να λειτουργεί... σούπερ μάρκετ”.
Β.Γ.Μ.