Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 18:38

Σύσκεψη για το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη για το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς

 

Η κατασκευή αίθουσας στον αύλειο χώρο του διατηρητέου κτηρίου Πλεμματιά – Βογόπουλου στην οδό Σταδίου, για την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών αναγκών του Μουσείου Παραδοσιακής Φορεσιάς, του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας αποτέλεσε το...

 

 

αντικείμενο σύσκεψης, σήμερα Τετάρτη, στο Δημαρχείο.

Οπως ανακοίνωσε ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας Βίκυ Καρέλια και τα μέλη της διοίκησης -πολιτικές μηχανικοί- Ελένη Κανάκη και Ελένη Αγγελοπούλου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε την Β. Καρέλια και τα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας “για την προσφορά του Λυκείου, εξέφρασε τη συνηγορία του δήμου για την κατασκευή της προαναφερθείσας αίθουσας και έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης, καθώς οι μελέτες είναι έτοιμες”.

 

Υπενθυμίζεται ότι το διατηρητέο Πλεμματιά – Βογόπουλου, ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας, παραχωρήθηκε κατά χρήση στο Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας για 99 χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου Παραδοσιακής Φορεσιάς. Τη μετασκευή του κτηρίου σε Μουσείο χορηγεί η Β. Καρέλια.

 


NEWSLETTER