Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 10:39

Ούτε συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτ. Μάνης

Γράφτηκε από τον

Ψήφισμα κατά της δράσης της Χρυσής Αυγής ζήτησαν χθες οι μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, αλλά ο δήμαρχος και η πλειοψηφία το αρνήθηκαν.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε στην "Ε" ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Παναγιώτης Μπασάκος.
«Η πλειοψηφία δε δέχτηκε καμία συζήτηση και καμία καταδίκη. Και ο δήμαρχος μας απάντησε ότι η αυτοδιοίκηση έχει εκφραστεί μέσω των οργάνων της», παρατήρησε ο κ. Μπασάκος. Σημείωσε ότι «ορισμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας μας προκαλούσαν κιόλας, μιλώντας για κουκούλες και για καταλήψεις σχολείων» και επέκρινε άλλους συμβούλους που δε δέχθηκαν τη συζήτηση και την καταδίκη της Χ.Α., παρότι δηλώνουν προοδευτικοί.
Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Δυτικής Μάνης επεσήμανε ότι «στο ψήφισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστας Λαμπρινέας είχαμε συμφωνήσει όλες οι μειοψηφίες και η μείζων του Γιάννη Μαραμπέα και ο Φ. Περδικέας, 7 σύμβουλοι συνολικά».
Ο κ. Μπασάκος παρατήρησε ότι «αυτοί που δε δέχτηκαν συζήτηση και καταδίκη της εγκληματικής δράσης της Χ.Α., είναι οι ίδιοι που έβαλαν το βουλευτή της Χ.Α. Δημήτρη Κουκούτση να καταθέσει στεφάνι ως εκπρόσωπος του κόμματός του, στις εκδηλώσεις για την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821».