Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 20:46

Εγκρίθηκε η πώληση ακινήτου στη Νέα Κηφισιά

Γράφτηκε από τον


Ακίνητο του κληροδοτήματος "Αικ. Χανδρινού" στη Νέα Κηφισιά θα πουλήσει ο Δήμος Καλαμάτας, για να κατασκευάσει βρεφονηπιακό σταθμό στα Λέικα.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την εκποίηση ακινήτου του κληροδοτήματος, στη συμβολή των οδών Δειράδων και Σφενδόνης στη Νέα Κηφισιά, αξίας 633.000 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας επέκριναν τη Δημοτική Αρχή ότι αδιαφορεί για τις Δημοτικές Ενότητας Θουρίας, Αριος και Αρφαρών, ενώ της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παρατήρησε πως η κατασκευή παιδικών σταθμών είναι υποχρέωση της Πολιτείας.
Ο σύμβουλος Δημήτρης Μπούχαλης εισηγήθηκε ότι στα Λέικα υπάρχει κι έκταση και μελέτη για βρεφονηπιακό σταθμό και ανέφερε πως αν περισσέψουν χρήματα, θα διατεθούν και για αθλητικό κέντρο στο ίδιο τοπικό διαμέρισμα. Ενημέρωσε ότι από το κληροδότημα Δραγώνα υπάρχουν δύο ακίνητα για εκποίηση, ώστε να φτιαχτεί βρεφονηπιακός σταθμός στη Βέργα, καθώς ο διαθέτης είχε ορίσει τη Βέργα ως ωφελούμενη του κληροδοτήματος.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς παρατήρησε ότι υπάρχει ακίνητο για παιδικό σταθμό στην Ανθεια, εκτιμώντας πως εκεί είναι μεγαλύτερη η ανάγκη και ότι τα Λέικα είναι κοντά στην Καλαμάτα.
Ο κ. Μπούχαλης και ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης απάντησαν ότι τα Λέικα είναι αναπτυσσόμενη περιοχή, έχει αυξηθεί ο πληθυσμός της και χρήζει άμεσης κατασκευής ο βρεφονηπιακός σταθμός. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, που είπε ότι στα Λέικα έχουν επενδύσει κάτοικοι της Καλαμάτας και ο πληθυσμός τους αυξήθηκε κατά 200 άτομα στην απογραφή του 2011, ενώ για τη Βέργα ανέφερε πως είναι το μεγαλύτερο τοπικό διαμέρισμα.
ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τάσος Νιάρχος παρατήρησε ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία και τάχθηκε κατά της εκποίησης της δημοτικής περιουσίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας
είπε ότι τα Λέικα είναι η ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια του αντιδήμαρχου Θαν. Ηλιόπουλου και εξαπολύοντας επίθεση κατηγόρησε την πλειοψηφία πως είναι απαράδεκτη η τακτική της για τα κληροδοτήματα, ενώ ζήτησε απολογισμό για τα κληροδοτήματα.
Ο σύμβουλος Δ. Φαββατάς επέμεινε ότι η Δημοτική Αρχή μεροληπτεί σε βάρος των Δ.Ε. Θουρίας, Αρφαρών και Αριος.
Οι Δ. Μπούχαλης και Π. Μπουζιάνης απάντησαν ότι το ζήτημα της Ανθειας θα το εξετάσουν οι υπηρεσίες του Δήμου, πως αξιοποιούν τη δημοτική περιουσία, ενώ για την κληρονομιά Χανδρινού δεν είχε ενδιαφερθεί καμία Δημοτική Αρχή από το 1997 έως το 2007.