Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 23:29

Αντίδραση Νταγιόπουλου για τον κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Εντονη ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας Γιώργου Νταγιόπουλου για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής, την οποία προσφάτως ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Νταγιόπουλος μιλώντας στην “Ε” επισημαίνει ότι οι κινήσεις της δημοτικής αρχής οδηγούν ουσιαστικά σε κατάργηση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αφού “δεν αρκεί μόνο να είναι παρούσα σε εορτές, αλλά είναι και ένα σχολείο εκπαίδευσης περισσότερων από 100 παιδιών από 10 ετών”. Παράλληλα εντοπίζει ότι η κατάργηση του Φόρου Δημοσίων Θεαμάτων (γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφοι) που καθιστούσε ουσιαστικά αυτάρκη τη Δημοτική Φιλαρμονική, και η αντικατάστασή του από το πολιτιστικό τέλος, ουσιαστικά δεν επιβάρυνε τους πολίτες αλλά από ό,τι φαίνεται δεν αξιοποιείται κιόλας από τη δημοτική αρχή για τη βιωσιμότητα του συγκεκριμένου νομικού προσώπου.

“Μετά λύπης μου βλέπω ότι ο πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Θεοφάνης Κλείδωνας έβαλε στο τέλος της θητείας του την υπογραφή με την οποία ουσιαστικά την κλείνει. Θα μπορούσε να αφήσει στον διάδοχό του να το κάνει”, καταλήγει ο κ. Νταγιόπουλος.

 

 

Δ.Πλ.


NEWSLETTER