Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 19:56

Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με το Ιδρυμα Ελληνισμού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με το Ιδρυμα Ελληνισμού

 

Η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Ιδρύματος Ελληνισμού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Περσεύς Αθηναίος, εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με τον...

 

καθηγητή Ανδρέα Αθηναίο, πρόεδρο των Ιδρυμάτων, που επισκέφθηκε το Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας συνοδευόμενος από τις Δήμητρα Σαραντοπούλου και Κωνσταντίνα Μανώλη, πρόεδρο του «Επιμένουμε Ελλάδα».

Οπως διευκρινίζει ο δήμος στη σχετική του ανακοίνωση, “τα ιδρύματα στα οποία προεδρεύει ο Ανδρέας Αθηναίος εστιάζουν τη δράση τους στον πολιτισμό και την παιδεία, αλλά και στην ανάδειξη και προβολή των μνημείων και της ομορφιάς της πατρίδας μας, σε συνεργασία με το ''Επιμένουμε Ελλάδα'', το οποίο τοποθετεί και διαχειρίζεται κάμερες τοπίου σε όμορφες αλλά όχι πολύ γνωστές γωνιές και μνημεία διαφόρων περιοχών. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ψηφιοποίηση του πολιτιστικού αγαθού, με διάφορους τρόπους, από τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταλόγου μιας βιβλιοθήκης μέχρι την ψηφιακή αποτύπωση πολύτιμου αρχειακού υλικού. Τα προαναφερθέντα Ιδρύματα διαθέτουν, μάλιστα, πιστοποίηση για τη διαχείριση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ δαπανούν και ίδιους πόρους για την εκτέλεση έργων του ενδιαφέροντός τους”.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Π. Νίκας αναφέρθηκε σε διάφορα πιθανά πεδία συνεργασίας, στους τομείς, “α) περιβαλλοντική ενότητα, για την ανάδειξη σημείων του δήμου με ομορφιά και ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, β) κτηριακή ενότητα, για την ανάδειξη και αξιοποίηση κτηρίων του δήμου με ιδιαίτερο μνημειακό και πολιτιστικό φορτίο, γ) αθλητική ενότητα, για διαμόρφωση χώρων άθλησης, δ) ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού μεγάλης αξίας και χρησιμότητας και ε) ανάδειξη του μνημειακού πλούτου και της ιδιαίτερης ομορφιάς διαφόρων σημείων του δήμου μέσω webcamera, με ταυτόχρονη ενημέρωση για την ιστορικότητα και το πολιτιστικό φορτίο όσων θα προβάλλονται”.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER