Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 21:13

Υπογείωση καλωδίων στη Ναυαρίνου ζήτησε ο δήμος από τη ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Υπογείωση καλωδίων στη Ναυαρίνου ζήτησε ο δήμος από τη ΔΕΗ

 

Αίτημα υπογείωσης του ηλεκτρικού δικτύου στην οδό Ναυαρίνου, έθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό.

 

Οπως γνωστοποίησε ο δήμος στη σχετική ανακοινωσή του, ήδη συντάσσεται η μελέτη ανάπλασης του βορείου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου και ο δήμαρχος ζήτησε να δώσει προτεραιότητα η ΔΕΗ στην υπογείωση του ηλεκτρικού δικτύου.

Εξ άλλου, με άλλη ανακοίνωσή του, ο δήμος κάνει γνωστό ότι ο Π. Νίκας κατέθεσε στον Αρθ. Ζερβό πρόταση να χρηματοδοτήσει η ΔΕΗ την κατασκευή Μουσείου Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Καλαμάτα.

Ως έδρα του Μουσείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κτήριο που παλιότερα στέγαζε τις διοικητικές υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Καλαμάτα και σήμερα είναι ερειπωμένο. Το κτήριο αυτό βρίσκεται δίπλα στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και η μετατροπή του σε Μουσείο θα αναβαθμίσει την περιοχή”.

Η ανακοίνωση του δήμου προσθέτει ότι ο Αρθ. Ζερβός ζήτησε φάκελο με στοιχεία προκειμένου να εισαγάγει το θέμα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

 


NEWSLETTER